reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

asmodis tu większość już przeszło na kranówke:tak:(no pewnie prócz stefanki bo stefanka pewnie podaje Gerber-a wysterylizowaną!!!:-D:-p:evil:;-))
Także ja daje kranówke gotowaną 5 minut, oczywiście dodaje na 100ml 1 łyżeczke glukozy:tak: jest smaczniejsza;-)

reklama
Asmondis ja daje tylko herbatki ktorych mam 3 rozne rodzaje zeby dawac coraz to inna zeby sie nie znudzily smaki. Ale przygotowuje ja na zwyklej wodzie z kranu gotowanej normalnie w czajniuku elektrycznym. Wody dawac nie probowalam. Mysle ze kupie sobie ta GERBERA jak bedzie juz upal zeby dawac malemu sama wode na ugaszenie pragnienia i bez dosladzania sprobuje. Ale narazie pijemy herbatki.

Oj ja z herbatkami przystopowałam, bo każda z nich ma jakieś działanie. Julka po rumianku dostaje takiego srania (przepraszam za wyraz) że szok. Więc na pragnienie dostaje wodę. Humana też ma wodę dla niemowląt, dziś ją kupiłam bo nie było Gerbera.

a u nas tez dzis po raz pierwszy soczek jabłkowy..tylko na początek kilka łyżeczek . Pawłowi smakował i śmiesznie mlaskał..bo sok był kwasny;-)

a tak wogóle to powiedzcie mi czy jestescie/bedziecie wierne jednej firmie ? czy bedziecie dawały maluchom jedzonko z różnych firm...

ja kupilam malemu soczek z gerbera a jabłuszko w słoiczku z hippa i w sumie pozniej w domu zaczełam sie nad tym zastanawiac...
ale widzialam tez fajne kaszki na dobry sen...a one są np z nestle...

wiec jakie macie do tego podejście?

No i my wreszcie urozmaicamy trochę dietę naszego maluszka...przecież Święta są to niech i on spróbuje czegoś dobrego....:-)
I tak w sobotę dostał pierwszy raz łyżeczkę złocistych jabłuszek Bobovity, było krzywienie się, mlaskanie...ale wczoraj już zjadł 3 łyżeczki i nawet mu posmakowało!!! I wydaje mi się że wprowadzenie tych nowości będzie miało lepszy wpływ na jego kupki, bo normalnie ostatnio robił prawie co 3 dni po samym mleku, więc to trochę za rzadko, a po tym jabłuszku...kupka za chwilkę w pieluszce była!!
A wogóle to...strasznie mnie cieszy że moje słoneczko wreszcie może spróbować czegoś nowego a nie tylko to mleko i mleko....ileż można??!!;-)
A oto sesja:

Viki ja bede dawala roznych firm. Bede po prostu wybierala te sloiczki ktore beda mi odpowiadaly skladem bo kazda firma ma inna oferte dlatego chcac dawac rozne obiadki czy deserki to trzeba kupowac roznych firm. Moja szwagierka co ma 10 m-czna corke daje roznych firm rozne produkty bo mowila ze mala woli np owoce jednej firmy a obiadki woli innej wiec kupuje jej to co mala lubi i nie zwraca uwage na firme. Kubuje Bobovite, Gerbera, Hippa i inne ktore jej pasuja.

A ja narazie jestem twarda i maly je tylko mleko. Mysle ze wytrwam z wprowadzaniem nowości do konca 4 m-ca.

reklama
co do wody... u nas czy to sama woda w butli, czy do herbatki to zawsze zwykła kranówka przegotowana
a na drugi ogień po złocistych jabłuszkach poszła słodka marchewka z jabłkiem. z tego co było widać, to też posmakowała Adaśkowi

Moni, piękne foteczki małego głodomorka ;-)

Vikunia co do wierności jednej firmie, to nie zawsze ma wszystko co wg. mnie jest warte podania maluszkowi. Zatem u nas będzie, a w sumie to już jest miks firm, bo herbatka hipp, a deserki bobovita.

Do góry