reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

reklama
Zrobilam dzis jaja faszerowane pieczarkami i cebula z majonezem i dalam Oliwierowi do sprobowania. Smakowalo baaardzo! :tak: Pozniej byla rozpacz, ze mama nie pozwolila zjesc za duzo jajek.....:sorry:

Alex-dawaj przepis bo brzmi smakowicie!!!:tak:;-)-wydłubujesz żółtko i nadziewasz???

a Kuba dziś przy śniadaniu zamoczył palca w słoiku z majonezem...i strasznie mu posmakował-tylko że musiałam mu zabrać bo już sobie całe rączki zaczął mazać i wkładać do buzi.

Tak w sumie to majonez jest bezpieczny ale kaloryczny... przecież to tylko żółtko jaja utarte z olejem... ;-)

u nas też czasem Jula wcina żółtko z majonezem jak jaja ugotuję na twardo...

białko ją chyba uczula.:sorry:

u nas Kuba nie je jajek w czystej postaci -w testach wyszło nam uczulenie-dermatolog stwierdziła że mamy nie dawać samych jajek-na twardo, miękko, jajecznicy.......

ciekawe czy nic nie wyskoczy po majonezie?????

ja co prawda nie ALex ale moge podac swoj przepis, bo u nas jajka faszerowane na kazda imprezke

pieczarki zetrzec na tarce, na patelnie i dusic do odparowania wody,
jajka ugotowac, przeciac na pol, wyjac zoltka, ugniesc widelcem z pieczarkami i dodatkiem masla i majonezu, doprawic sola i pieprzem, wedlug smaku.
niektorzy dodaja szczypiorek albo przesmazona cebulke.

powstala masa napelnic polowki bialka i gotowe

No to juz nie musze pisac przepisu, bo nasza kochana jutrzenka go podala i dokladnie w taki sam sposob robie.....:tak::tak::-) Tylko tyle, ze pieczarki na maselku z cebulka podsmazam, ale to i tak napisalas.....:-)
No i wlasnie ten farszyk mu tak smakowal, bo bialko to Oliwier bardzo dokladnie w buzi przecedza i wypluwa....:sorry:

Ostatnia edycja:
mój tez nie może jajek ale raz w tyg daje mu małe jajeczko musi dostawac jakies żelazo
a wczoraj zrobiłam mu rybkę z lekkim sosem pieczarkowym no i w nocy był płacz straszliwy głupia matka głupia
ale za to kalafior posmakował i rewolucji nie było na szczescie

reklama
dzięki dziewczyny za przepis jajowy :tak::-D
Grzechotko -może Kuba plakał po tym sosie???-słyszałam że pieczarki dopiero po 3 latkach sie podaje bo dzieci ich nie trawią???-może stąd ten ból??
a dawałaś prędzej już rybę???-bo nasz wypluwa..............
a jeśli chodzi o jajka-to nie da się ich ukryć przed Kubą.....-jak już zobaczy to woła ajo ajo ajo i wyje jak mu nie chcę dać.....więc sie kryjemy jak są jajka na śniadanie...czasem dostanie jajecznicy ni widelcu-ale bardzo mało.

Do góry