reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Noworodek.

reklama
Są kupki i moczy pieluszki. Położna widziała jak przystawiam małą i powiedziala ze robię to dobrze. Ona potrafi caly czas wisiec na piersi ale bardzo szybko zasypia i nie odbija.
A jak to jest ze smarowaniem, bo położna nie pozwolila smarować żadnymi kremami a juz bron boze oliwka a malej bardzo luszczy sie skora.. Doslownie wszędzie. Chciałabym ją posmarować choćby jakimś kremem. Uzywam tylko plynu do kąpieli z Johnsona

Nie rozumiem czemu nie można posmarować ? Bez przesady. Oczywiście jak najmniej chemii ale jak trzeba użyć to chyba po to są te kosmetyki. A Johnsona to bym odradziła bo on uczula często i tak fajnie nie nawilża jak np emolium. Mój mały ma 16 miesięcy a do tej pory unikam tego typu kosmetyków. Poczytaj na sroka o składy

Nie rozumiem czemu nie można posmarować ? Bez przesady. Oczywiście jak najmniej chemii ale jak trzeba użyć to chyba po to są te kosmetyki. A Johnsona to bym odradziła bo on uczula często i tak fajnie nie nawilża jak np emolium. Mój mały ma 16 miesięcy a do tej pory unikam tego typu kosmetyków. Poczytaj na sroka o składy
Nie wolno podobno smarowac i ze ta skóra ma tak schodzić.
Jutro kupie emolium

Umów się do doradcy szybko niech sprawdzi i pomoże.
Może pozycja może przyzywczaila się do butli może trzeba sprawdzić wedzidelko być może blachy problem

Jeśli moczy pieluszki i przybiera to znaczy że się najada .Poczytaj blog Hafija .Laktator to nie wyznacznik ja karmie długo a ściiagam malutko bardzo .Dużo kobiet tak ma.
Pierś reaguje na dziecko ślina i zapach.
No i ssanie tak są pobudzanie do produkcji mleka.
Dziecko na początku może wisieć na piersi i to nie głod a potrzeba ssania i bliskości która dziiecko już cwiczy w brzuchu. :) Mama i pierś są teraz najważniejsze to minie Poczytaj o teorii 4 trymestr. .No i mleko mamy jest lekkosatrwne i dzidzia ma mały żołądek .Mm zapycha i z butelki szybko leci.Z piersi na początku trzęba się nameczyć. Użyć 3 razy więcej mięśni niż do butelki .Usiądź jak Ci zależy pozwól jej ssać. Pamiętaj karmisz piersią zawsze na żądanie. A jak ma duże potrzebę ssania to i butelka nie pomoże.
Trzeba to przeczekać. ;).
Dzieci na kp też piją:).
Mojej koleżanki córeczka wisiala na początku co chwile nic nie pomagało tylko pierś .Lekarz kazał jej wziąć dobra książkę usiąść i dać ssać coreczce:).
Minęło po jakimś czasie .Wiadomo może być uciążliwe ale jak Ci zależy to musisz tak robić .I wiesz jedni dziecko odrzuci butelkę a drugie wybierze bo krótsza droga więc dopóki laktacja się nie umormuje uważać z butelka.
Co do kosmetyków położna ma rację skórka chodzi po porodzie to normalne możesz czymś posmarować ale nie musisz.
Poczytaj sroke mama chemiczka opisuje składu kosmetyków dla dzieci. Z tym trzeba uważać bo do 3 roku źle skalndiki przenika wgląb organizmu maluszka.

Ja osobiście polecam Hipp,bobini , babydream,AA, Derma baby,Momme.
A jeśli chcesz emiloent to latopic
Johnson to chemia tak samo jak Nivea itp.Emolium to samo .I nie ma co używać emolientow do zdrowej skóry bo one ja zapychają w środku tworząc efekt sztucznego nawilżenia .A jeśli już tak chcesz to Ziajka ma płyn natluszczajacy sama parafina ale bez zbędnej chemi jak np Emolium fajnie nawilża i ładnie pachnie.;)
Im mniej tym lepiej .

Ostatnia edycja:
Emolium to akurat sama chemia tym bardziej dla zdrowej skóry po co :(

Ostatnia edycja:
A i na piersi nie musi się odbić zawsze :).
Jeśli się nie odbije położ na boczku .
Link do: Uruchom swoje piersi Przeczytaj:)
cos na górze nie widzę linka więc wklejam jeszcze raz.
Dodaj się też do grupy karmienie piersia lub karmiące chce na ulicę babki z mega wiedza tam są .Położne też i zawsze pomogą
Jednak pamiętaj wizyta u dobrej CDL podstawa

A moge np. Kiedy ona wypluwa te piersi i strasznie sie denerwuje, nie moze zasnąć i placze no i tak w kółko, wziąć i dac jej te butelke np. 2 razy dziennie albo kiedy po prostu pojawi sie taka sytuacja?
Dodam jeszcze ze nie odczuwam przepełnienia piersi, nawalu tez nie mialam

reklama
O kp dostałaś rady.
Ja tylko dodam, że wszystko tylko nie emolium, w ogóle emolienty do zdrowej skóry to pomyłka, a przy ewentualnych problemach nie pomogą.
To faktycznie normalne, że skóra schodzi :) ale ja tak samo nie mogłam patrzeć i albo po kąpieli albo do używałam oleju ze słodkich migdałów.

Do góry