Umów się do doradcy szybko niech sprawdzi i pomoże.
Może pozycja może przyzywczaila się do butli może trzeba sprawdzić wedzidelko być może blachy problem
Jeśli moczy pieluszki i przybiera to znaczy że się najada .Poczytaj blog Hafija .Laktator to nie wyznacznik ja karmie długo a ściiagam malutko bardzo .Dużo kobiet tak ma.
Pierś reaguje na dziecko ślina i zapach.
No i ssanie tak są pobudzanie do produkcji mleka.
Dziecko na początku może wisieć na piersi i to nie głod a potrzeba ssania i bliskości która dziiecko już cwiczy w brzuchu.
Mama i pierś są teraz najważniejsze to minie Poczytaj o teorii 4 trymestr. .No i mleko mamy jest lekkosatrwne i dzidzia ma mały żołądek .Mm zapycha i z butelki szybko leci.Z piersi na początku trzęba się nameczyć. Użyć 3 razy więcej mięśni niż do butelki .Usiądź jak Ci zależy pozwól jej ssać. Pamiętaj karmisz piersią zawsze na żądanie. A jak ma duże potrzebę ssania to i butelka nie pomoże.
Trzeba to przeczekać.
.
Dzieci na kp też piją
.
Mojej koleżanki córeczka wisiala na początku co chwile nic nie pomagało tylko pierś .Lekarz kazał jej wziąć dobra książkę usiąść i dać ssać coreczce
.
Minęło po jakimś czasie .Wiadomo może być uciążliwe ale jak Ci zależy to musisz tak robić .I wiesz jedni dziecko odrzuci butelkę a drugie wybierze bo krótsza droga więc dopóki laktacja się nie umormuje uważać z butelka.
Co do kosmetyków położna ma rację skórka chodzi po porodzie to normalne możesz czymś posmarować ale nie musisz.
Poczytaj sroke mama chemiczka opisuje składu kosmetyków dla dzieci. Z tym trzeba uważać bo do 3 roku źle skalndiki przenika wgląb organizmu maluszka.
Ja osobiście polecam Hipp,bobini , babydream,AA, Derma baby,Momme.
A jeśli chcesz emiloent to latopic
Johnson to chemia tak samo jak Nivea itp.Emolium to samo .I nie ma co używać emolientow do zdrowej skóry bo one ja zapychają w środku tworząc efekt sztucznego nawilżenia .A jeśli już tak chcesz to Ziajka ma płyn natluszczajacy sama parafina ale bez zbędnej chemi jak np Emolium fajnie nawilża i ładnie pachnie.
Im mniej tym lepiej .