reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Noworodek nie chce jeść tylko śpi

Czy jest tu jakas aktywna mama?[emoji5] urodzilam synka w 36tc. Przeszedl zoltaczke zaczal przybierac na wadze, bili spadlo calkiem niezle, aczkolwiek maly w dzien sam domaga sie jedzenia, zjada 90ml do 120ml w dzien, ale w nocy nie budzi sie na jedzenie. Pytanie: czy budzic go sama czy dac mu spac.? Obecnie ma 3 tygodnie zaraz bedzie miesiac.
Hej, u mnie podobna historia. Córkę urodziłam w 36+5, po porodzie ciężka żółtaczka. Przez pierwszy miesiąc przesypiała 6-8h w nocy. Od 2 miesiąca około 10h ;) regularnie sprawdzaliśmy jej wagę i bardzo dobrze przybierała więc ja nie budziłam małej. Córa skończyła w tym tygodniu 4 lata.

reklama
Do końca okresu noworodkowego budzilabym. A jesli beda wskazania to i dluzej.
Nie chodzi o samą wagę ale też spadek glukozy który może być niebezpieczny u takiego maluszka.

Do góry