reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowe umiejętności naszych dzieci

Basia Bartek już chodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Normalnie szok!

Jak czytam co już potrafią wasze dzieciaki to my jakoś za murzynami jesteśmy!
Ale jak mi wczoraj dziecko uklękło to już wiem, że na wszystko przyjdzie czas.
Od wczoraj Gabrysia zaczyna już mówić po swojemu ale tak się z tym obudziła i to jest najbardziej zaskakujące! Mówi baba, gaga, ała i takie tam. Nieświadome jeszcze ale moja mama się rozpłynęła jak wczoraj zaczęła baba mówić.

reklama
Bartuś to kawał chłopa, nie dziwie się ze mu tak dobrze idzie!!

a moja to uwielbia szarpac moją kitke!!! aaaaaałaaaaaaaaaa

No to mnie pocieszyłyście z tym spadaniem i siadaniem. Bartuś to już chyba drugi bobas który zaczyna chodzić zaraz po Mayi od Agi Irlandii:-):szok:

gratulecje dla Bartusia!

my jeszcze nie myslimy o chodzeniu...choć ja miałam 9 miesięcy jak zaczęłam chodzić...
Zoska też nie siada z leżenia tylko przekreca się na czworaka i dopiero siada, co prawda z pleców już niewiele jej brakuje ale to tak najpierw troche na boczek i opiera się na raczcce ale nie umie się odepchnąć.
czasem pręzy nogi i nie chce żeby ją sadzać tylko postawić , ale sama jeszcze nie staje, narazie podciąga się i klęka.

Efe, my też daleko. Dopiero od niedawna przewraca się z pleców na brzuch i pełza. Kręci się w kółko na macie i troche sie przemieszcza. Ale zaczyna już pupę podnosić, więc pewnie niedługo ruszy z raczkowaniem. Sama jeszcze nie siada. Mówi mamama, bababa, dadadada,a ostatnio zaczeła daj daj daj:-D - tylko nie mówi co jej dać:-D

A Mania raczkuje,że hoho... Pokazuję jej zabawkę to idzie skubana.
Potem wstawię filmik.
I siada na kolanach. Bije przy tym jedną ręką zabawkę a drugą chwyta inną.
Istny z niej diabełek!:no:

Efe, my też daleko. Dopiero od niedawna przewraca się z pleców na brzuch i pełza. Kręci się w kółko na macie i troche sie przemieszcza. Ale zaczyna już pupę podnosić, więc pewnie niedługo ruszy z raczkowaniem. Sama jeszcze nie siada. Mówi mamama, bababa, dadadada,a ostatnio zaczeła daj daj daj:-D - tylko nie mówi co jej dać:-D

No ja myślałam że moja z pleców na brzuch nie umie ale jak ma jakiś bodziec porządny to potrafi tylko jej się nie chce.
dupkę podnosi i pełza do tyłu ale to jeszcze nie takie prawdziwe raczkowanie
Jak Bartuś Basi jakiś czas temu na filmie pełzał z pokoju do przedpokoju. No moja identycznie teraz robi.

a moj Mikus to len jeden,tylko by siedzial i zeby mu podawac zabawki.
chociaz ostatnio widze swiatelko w tunelu, bo coraz czesciej zaczyna sam sie przewracac na brzuszek.
dupke od dawna podnosi, ale juz nie piszczy po sek,zeby go odwrocic.

tez daje czesc i "piatke", no i z wielka radoscia wali jedna zabawka o druga

a moj Mikus to len jeden,tylko by siedzial i zeby mu podawac zabawki.
chociaz ostatnio widze swiatelko w tunelu, bo coraz czesciej zaczyna sam sie przewracac na brzuszek.
dupke od dawna podnosi, ale juz nie piszczy po sek,zeby go odwrocic.

tez daje czesc i "piatke", no i z wielka radoscia wali jedna zabawka o druga
Tak jak bym czytała opis swojego Adrianka :-D:-D:-D

reklama
Do góry