Elżbietka
mother of two sons&angel
ja mam mothercare, fajne i wygodne, ale jak dzicko już troche waży, to ramiona bolą. my użyliusmy go dosłownie kilka razy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzięki za odpowiedź :-). A jaki model?j mam nosiedelko firmy chicco. jest bardzo solidne i na pewno przetrwa wiele dzieci.... do tego fajne , komfortowe, mieciutkie, dostepne w kilku kolorach.. choc prawdopodobnie jedno z drozszych ale uwazam ze watre swojej ceny, nosze juz w nim okolo3 miesiecy codziennie i wyglada dalej jak nowe..
W naszym przypadku chusta rowniez nie zadala egzaminu. Prob wlozenia malej bylo kilka ale za kazdym razem byl wieeeeeeeelki placz. Ja polecam firme BabyBjorn BabyBjorn . Firma ta wszystkie swoje produkty opatentowuje i spacjalizuje sie w artykulach dzieciecych. Ja mam model ACTIVE poniewaz mam wade kregoslupa ( wlasciwie nie powinnam nic dzwigac ale wiecie jak to jest jak nie boli to sie nie przejmuje) szukalam nosidelka ktore nie bazuje tylko na szelkach poniewaz wtedy automatycznie wyginamy kregoslup do tylu. Ten model jest naprawde fajny, ma (jak dla mnie) swietny sposob odpinania dziecka tzn. jesli dziecko zasnie podczas noszenia nie trzeba go brac pod pachy i wyciagac z nosidla tylko jedna reka przytrzymuje sie dziecko a druga odpina takie dwa zatrzaski i cale "plecyki" opadaja na dol a my odkladamy spiace dziecko do wozka czy do lozeczka, nastepnie zdejmujemy nosidla z siebie. Nie wiem czy udalo mi sie to zobrazowac. Cena tego nosidla jest niestety bardzo wysoka (okolo 350zl) ale my np. kupilismy na ebay-u z USA nowke. Wyszlo to taniej z przesylka a nizeli w sklepie.Witam, mam pytanie do doświadczonych mam.
Jakie polecacie nosidełka? Mam chustę premaxx ale mam problem z ulokowaniem w niej mojej Oleńki(za tydzień skończy 3 m-ce ). Myślałam o czymś, w czym mogłabym małą trzymać w pionie(główkę trzyma sztywno od 2tyg, w dodatku inne noszenie nie za bardzo przypada jej do gustu - to kolejny minus dla chusty :-().
Poradźcie.