reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

na noc jeszcze pieluszke nakładam alew w dzien rewelacja.

Igi zaczaił do czego nocnik słuzy i chce sikać cały czas.co chwila siada sam i trzyma sie za siulka wtedy wiem że chce mu sie sikać.i tak parę razy siada ,czasem nawet aż podskakuje szybko sie trzesie bo chce zebym przy nim była.i dzis tak chciał sikac ze prawie usiadł i siknał sobie na nogi a pół do nocniczka.
Cleo no to Wam poszło, teraz musisz się tylko pozbyć pampersów;-) i kupić duzo proszku :-D

reklama
super Cloe gratuluję

W końcu tylko my w pieluszce zostaniemy :( na razie mamy zabroione odpieluchwanie, chyba, ze Michałek sam sobie zażyczy, a życzy to sobie bardzo rzadko. Jak tylko dostaniemy pozwolenie to bierzemy się w garść, tylko ciekawe kiedy to będzie, na razie się nie zapowiada

Kilolku, Marysia też jeszcze w pieluszce, więc się nie przejmuj..i za bardzo się na razie nie zapowiada, żeby się to zmieniło..Tak, jak juz wcześniej pisałam, ja nie mam cierpliwości teraz do tego..:zawstydzona/y:;-)

Moja Hanulka wczoraj wciągu drzemki, obudziała sie po 1,2 i bardzo płakała, okazało że chciala siusiu, zrobiła do nocniczka i poszła spać na 1,3 jeszcze :D więc udaje jej sie czasem przez sen...
w nocy bardzo długo pielucha byla sucha, nie chciala na nocnik usiaść... dopiero o 6.00 jak póściła zwieracze to całe łóżko pływało.
Wszytsko z czasem...

tylko nie wiem co z ta kupą robić, bo nie chce apsolutnie na nocnik, a jak robi w pieluche to tez sie denerwuje.... ehhh. W sumei teraz ciagle w pieluszcze chodzi, bo takto robila mi kupe w majtki :D ale siku ani troche nie popuszcza :)

Super ;) widać coraz wiecej dzieciaczków dojrzewa. I własnie nie ma co sie spinać i uczyć na siłe, bo dziecko ma poczuc ten moment a my go musimy wychwycić ;))

mój zrobił wpade na całej linii :D Na naszym wypadzie 4 godzinnym zrobił taką mieszankę jedzeniową ze w domu przed nocnikiem zrobił kupsko do majtek.. Ale sie denerwował........ hehehehe :D Zdarza sie :D

CLEO gratulacje, u nas tez w nocy i na drzemke jest jeszcze pielucha. Ale Etna ma racje proszku trzeba więcej. Unas przez to intensywne sikanie a co za tym idzie spuszczanie wody i pranie przyszedł o 30zł większy racunek za wodę :)

No dla śmiechu dziewczynki:
Asia przesypia całe noce bez siusiania, mimo, że dostaje 210ml mleka na noc. A za to w dzień posikuje kilka razy:szok:
Nie można mieć wszystkiego...

reklama
Hanulek już nie nie boi robić kupy do nocnika i do sedesu :) przełamała sie jak ylismy teraz w Zakopanem, poszłam z nia w restauracji do toalety i zrobiła kupke do sedesu :) Teraz to nawet na łonie natury potrafi zrobic :D hehe...
Najbardziej podoba jej sie spuszczanie wody w WC ::)

Do góry