reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

reklama
W końcu zacznie:tak: ja sadzam w sekundzie po obudzeniu - wtedy jest pewność że chociaż siusiu będzie:tak:

U nas codziennie rano kupka ale dziś tylko mały kleksik bo Asiula nic nie je:-(

Dziunka z tego co pamietam to Asia ma takie fazy na jedzenie i brak apetytu :) spokojnie.

u nas brak postepow. Antek budzi sie juz kupa i nie zdaze złapac . Czekam na wyzsza temperature i bierzemy sie do roboty:)

To raczej od tej krtani. Raczej rzadko było tak by kompletnie nic nie jadła.

Mama była dziś z Miłoszem na bilansie i dostała lekki opieprz od lekarki, ale przyznała jej 100% rację.

A więc tak: doktorka stwierdziła że jakby dzieci były chowane w tetrach to szybciej zostałyby odpieluchowane;-) mama ma już wcale nie zakładać pieluch tylko majtki i cytuję " zabrać 5 gaci na spacer" i będzie po sprawie. Młody zsika się raz, drugi, trzeci, a za czwartym zawoła. A tata ma zabierać młodego do toalety i pokazać jak sie siusia na stojąco.

I słuchajcie - tak zmobilizowała moją mamę, ze ta zaczyna zaraz po pracy:tak:

dziewczyny macie gdzies linki do tych majteczek treningowych? bo mi zalezy zeby maly sikał w galotki i zeby miał mokro ale zeby po nogach nie ciekło ani po dywanach ;p

u nas maleńki sukcesik! Młody wola jak się zesika żeby natychmiast pampka zmienić. Widac mu przeszkadza. Ciagnie za galoty i woła "ała". Niestety bez pampka drze sie i za siurka ciąga póki nie zaloże pampersa ale najgorsze, ze jak widzi nocnik to się potwornie drze i pręży, nie da się go posadzić. To samo z sedesem z nakłądką. Ne wiem jak go przekonac do tego siadania

edit: tak czytam tego mojego posta i wysnnuwam jeden wniosek - moje dziekco głownie się drze :/

A więc tak: doktorka stwierdziła że jakby dzieci były chowane w tetrach to szybciej zostałyby odpieluchowane;-) :

oj tak często słyszę że pampersy opóźniły odpieluchowanie o dobry rok
kiedyś roczne dzieci sadzane były i pielucha szła w odstawkę
teraz jest dobrze jeśli dwultek wie do czego służy nocnik

znam przypadki w bliskiej rodzinie że nawet czterolatek biega z pampersem to już przegięcie i totalny brak zainteresowania ze strony rodziców poważną sprawą
tam nikt nie ma czasu na odpieluchowanie przez to mały nie chodzi do przedszkola
dodam że dziecko jest zdrowe tylko wszyscy traktują go jak małą dzidzie nawet karmiony jest na kolanku to moja Michalina jest zdecydowanie bardziej samodzielna

My używamy tetry [pampki tylko na dalsze spacery i noc] i nie zauwazylam zeby szło nam szybciej ;/ raczej odwrotnie. Młodemu nie przeszkadza ze jest posikany albo ze ma kupe. Chyba ze go zaczyna już szczypać lub siki lecą po nogach..........masakra ;/

reklama
A moja Hania wogóle nie chce patrzeć na nocnik... nie usiądzie na nim za nic w świecie :/
lupiłam jej nakładke na sedes, ale tak samo. Pręży się wypina i krzyczy.. nie bede jej zmuszac.
Ale jak się zsika w majtki to pokazuje na pieluche, więc rozumie że sika...

Do góry