reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

Ula nic nie szkodzi - faktycznie b. szybko nam poszło bo od momentu jak zdjełam pieluchy minęły 3 dni i młody robił bez wpadek. Zaczęliśmy 8 lipca tj piątek a od poniedziałku juz bez wpadek.
ogólnie przez te 2 tyg. zdarzyło sie jeszcze 2 wpadki no ale jedna zrobił specjalnie z premedytacją.

reklama
Ja myślę, że głównie tu się rozgrywa o determinację rodzica;-) jak nie będzie pobłażał to pójdzie raz dwa:tak:

U nas rano siku na nocnik, a potem pierwsza wpadka od trzech dni - siusiu na pufa:rofl2: ale przyszła i powiedziała ze zrobiła;-)

Od 30.07 mam wolne do 16.08 i wtedy akcja, już pierwszej nocy nie założę pieluchy, bo młoda musi zajarzyć że sika pod siebie.

Ulaaa to trzymamy kciuki dacie rade, a jak Oli nas odwiedzi i zobaczy jak sika wojewodztwo pomorskie to też mu się spodoba :))))

mama wiesz Paweł drugi dzień jak zdjelam pampersa przestał sikać w nocy a i tak mam stracha go położyć w nocy bez pampka

Dziunka muszę zabrac się za tego naszego pampka w razie co tak jak Ty
koniec, to koniec, a ja sama mu go jeszcze podtykam jak dwa trzy razy zrobi mi siku w aucie to moze bedzie stanowczo wolam że chce, bo tylo w aucie mamy wpadki nie wiem czemu. W samochodzie czesciej robi siku, ale to też nie zawsze hmmmmmmmmmmm

Tyle się nagadałam a jak uspałam Pawła to ubrałam mu pampka :-D:-D:-D:-D:-D:-D ale ze mnie cykor :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: sama z siebie się smieje

muszę chyba jeszcze nad tym poporacować

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mhm.
No Marcel na noc ma pampersa bo jeszcze minimalnie w niego sika a jak ja go mam oduczyc w nocy jak on z nami spi ;/ mysle ze tu jeszcze troche go ponosi az mnie znow cos tknie i sie za niego zabiore. wiesz młody nawet jak rano czy juz całkiem wieczorem do spania ma pieluche a jak mu sie zachce to nie robi w pampka bedzie tyle trzymał az go rozbiore i usiadzie na nocnik. Jak spi to całej nocy nie wytrzymuje. W dzien tak - nawet jak spal i 5 godz.

Ostatnia edycja:
wiesz co dziunka na przykladzie mojego syna stwierdzam , ze niektore dzieci nie kontroluja w nocy zwieraczy i sisusiaja mimowlnie. Wiele mam mówiło ,z e oduczyło wdzien a w nocy przyszło z czasem

Tak, ale dziecko musi POCZUĆ że robi w nocy. I tylko w ten sposób się będzie kontrolować. A nie tak jak mojej byłej przyjaciółki Kacper do 6 roku życia sikał w nocy w pieluchę:szok: dopiero jej mama go oduczyła...bo Monika ciągle się bała zdjąć pieluszki.

W kazdym razie 7 sierpnia powiem Wam czy mamy jakieś sukcesy.

Aaa i to nie jest tak ze dziecko skończy sikać w nocy od razu, jeszcze jej się bedzie zdarzać w zależności od przeżyć itp.

edit: no to przeczytałam w necie kilka artykułów i w większości radzą ograniczyć płyny przed snem i wybudzać w nocy na siku. Po 3-4 nocach dziecko będzie mieć prawdopodobnie suchą pieluchę i wtedy wystarczy jej po prostu nie zakładać, ale wysadzać w nocy dalej jeszcze przez jakiś czas. U nas z tym problemu nie będzie bo Asia i tak się budzi w nocy.

Ostatnia edycja:
Wiesz młody ma ledwo 2 lata i juz zrobił postep dla mnie duży więc poczekam jeszcze aż może Antek sam dojrzeje do tego:tak:
na razie pielucha po nocy mokra

reklama
Moja sąsiadka, która ma 4-latkę, powiedziała, że jej córka dopiero koło czerwca tego roku sama poprosiła by nie zakładać jej pampka na noc. U Hanki pielucha czasami mokra, czasami sucha, a u Gośki to zasikanaaa że heja. Więc na nocne pożegnanie z pampkiem jeszcze u nas przyjdzie czas.;-)

Edit.
Jak były w Lidlu prześcieradła wodoszczelne czy jakoś tak nazwane oczywiście je mamy ;) , tylko były na duże materace 90x200.

Ostatnia edycja:
Do góry