Mój synek też miał wodniaki jąder. Ale nic z tym nie robiłam, nie podkładałam pieluszek ani innych rzeczy pod jąderka. Same się wchłonęły ok. 5-6 miesiąca. Chirurg dziecięcy stwierdził, że takie podkładanie nie przynosi efektów, zresztą dziecko zaraz to obsika albo ściągnie. Teraz mój mały ma 8 miesięcy i po wodniakach nie ma śladu. Synek miał też przepuklinę pachwinową, która nie pokazuje się już 1,5 miesiąca. Nie pokazywała się już wcześniej od ok. 5 miesiąca. Ale gdy miał 6,5 miesiąca to uwięzła. Dla mnie to był szok, gdyż myślałam że już jej nie ma. Wyszła po miesiącu, a wogóle się już nie pokazywała. Wcześniej pojawiała się przy każdym napięciu lub płaczu. Teraz jej nie widać nawet przy płaczu, poczekamy, zobaczymy.
reklama
Farzinka
Wdrożona(y)
Dziękuję wszystkim za informacje!
Witam! Mój synek ma dwa miesiące i też ma wodniaczka. Pani doktor mówiła, ze sam się wchłonie. Ja nic nie wiedziałam o tym, że należy podnosić do góry jajeczka dlatego nic z tym nie robiłam. Puki co on sam się zmniejsza ale i też czasem zwiększa i niewiem dlaczego. Spróbuje podnosić jajeczka tak jak piszecie może się szybciej wchłonie.
Farzinka
Wdrożona(y)
raz są mniejsze a raz większe jąderka bo jak jest im za ciepło to się powiększaja a jak im jest zimniej to się zmniejszają. Prawidłowo powinny wieczorem być mniejsze bardziej wchłoniete. Miło że jakis Pan się w końcu znalazł. Pozdrawiamy!
Farzinka
Wdrożona(y)
o kurcze nie doczytałam przepraszam Cię i witam na forum.!!!! DAGABO>
reklama
nie ma za co napewno to zdjęcie Cię zmyliło. Pozdrawiam!!o kurcze nie doczytałam przepraszam Cię i witam na forum.!!!! DAGABO>
Podziel się: