reklama
Rumuneska
Fanka BB :)
Głowa do góry, moze to ciut za wczesnie dla maluszka. Też miałam taką sytuacje i wyszlo wysokie ryzyko ZD. Lekarz kazal pic 2xdziennie wapno i przyjsc ponownie za tydzien. Kosc nosowa sie pieknie uwapniła, ryzyko znacznie zmalałoDzisiaj byłam na badaniach genetycznych. Jestem w 12 TC. Mam 41 lat. Na badaniu wyszło : kość nosa - brak / hypoplastyczna. Nosek na innym usg jest niby widoczny ale diagnoza ta mnie zdołowała
Rumuneska
Nie stresuj sie. Maluszek potrzebuje Twojego spokoju, jestem przekonana ze bedzie dobrze. Twoje nerewy nie zmienia wyniku a jedynie moga zle wplynac na maluszka. Co ma byc to bedzie, to Twoje ukochane dziecko pamietaj o tym Popros o usg za tydzien i pij calcium. Trzymam kciuki! daj koniecznie znac za tydzienDziękuję za odpowiedź. Mi kazał zrobić badanie krwi i teraz czekać tydzień na wyniki. Noc wczorajsza nieprzespana [emoji24]
Charlotte21
Ja miałam też problem na prenatalnych, ale nie z kością nosową a NT, które wyszło 2,5 mm. Coś mi nie dawało spokoju i powtórzyłam na własny koszt prenatalne 4 dni później i okaząło się, że NT wynosi 1,6 mm. Wcześniej maluch się źlę ułożył, trochę było dla niego za wcześnie na oglądanie testy PAPA potwierdziły, że mam znacznie niższe ryzyko. To zależy od Ciebie, ale ja bym poczekałam do 13 tc i poszła na kolejne.Dziękuję za odpowiedź. Ile tego calcium pić? Czy umówić się na drugie pranetalne ?
Jolciaaa
Zaciekawiona BB
Mój maluszek też nie chciał współpracować podczas badania. Ułożył się w jednej pozycji i nie ruszał. Za to ja musiałam przyjmować pozycje z boku na bok co też za specjalnie nic nie dało. Badanie trwalo ok godziny i brzuszek sam to odczuł od przyciskania podczas badania
Rumuneska
Mi lekarz kazal 2x dziennie pic Ja bym sie umowila na powtorke, zebys sie nie musiala denerwowac. A na omowiennie papa masz sie pokazac czy nie? moze wtedy przg okazji zrobic szybkie usgDziękuję za odpowiedź. Ile tego calcium pić? Czy umówić się na drugie pranetalne ?
reklama
Rumuneska
Skoro ma dzwonic, to zapytaj cyz bylby to problem gdybys przyszla na 5min miedzy pacjentami sorawdzic jeszcze raz sama kosc nosowaGorzej jak wyjdzie podobnie [emoji25]. Lekarz powiedział że na wyniki się czeka ok tygodnia i sam będzie dzwonił. Dziś już wypiłam pierwsze calcium[emoji848]