reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niewidoczne kości nosowe

Dzisiaj byłam na badaniach genetycznych. Jestem w 12 TC. Mam 41 lat. Na badaniu wyszło : kość nosa - brak / hypoplastyczna. Nosek na innym usg jest niby widoczny ale diagnoza ta mnie zdołowała

reklama
Dzisiaj byłam na badaniach genetycznych. Jestem w 12 TC. Mam 41 lat. Na badaniu wyszło : kość nosa - brak / hypoplastyczna. Nosek na innym usg jest niby widoczny ale diagnoza ta mnie zdołowała
Głowa do góry, moze to ciut za wczesnie dla maluszka. Też miałam taką sytuacje i wyszlo wysokie ryzyko ZD. Lekarz kazal pic 2xdziennie wapno i przyjsc ponownie za tydzien. Kosc nosowa sie pieknie uwapniła, ryzyko znacznie zmalało :)

Dziękuję za odpowiedź. Mi kazał zrobić badanie krwi i teraz czekać tydzień na wyniki. Noc wczorajsza nieprzespana 😭

Dziękuję za odpowiedź. Mi kazał zrobić badanie krwi i teraz czekać tydzień na wyniki. Noc wczorajsza nieprzespana [emoji24]
Nie stresuj sie. Maluszek potrzebuje Twojego spokoju, jestem przekonana ze bedzie dobrze. Twoje nerewy nie zmienia wyniku a jedynie moga zle wplynac na maluszka. Co ma byc to bedzie, to Twoje ukochane dziecko pamietaj o tym:) Popros o usg za tydzien i pij calcium. Trzymam kciuki! daj koniecznie znac za tydzien

Dziękuję za odpowiedź. Ile tego calcium pić? Czy umówić się na drugie pranetalne ?
Ja miałam też problem na prenatalnych, ale nie z kością nosową a NT, które wyszło 2,5 mm. Coś mi nie dawało spokoju i powtórzyłam na własny koszt prenatalne 4 dni później i okaząło się, że NT wynosi 1,6 mm. Wcześniej maluch się źlę ułożył, trochę było dla niego za wcześnie na oglądanie :) testy PAPA potwierdziły, że mam znacznie niższe ryzyko. To zależy od Ciebie, ale ja bym poczekałam do 13 tc i poszła na kolejne. :)

Mój maluszek też nie chciał współpracować podczas badania. Ułożył się w jednej pozycji i nie ruszał. Za to ja musiałam przyjmować pozycje z boku na bok co też za specjalnie nic nie dało. Badanie trwalo ok godziny i brzuszek sam to odczuł od przyciskania podczas badania

Gorzej jak wyjdzie podobnie 😪. Lekarz powiedział że na wyniki się czeka ok tygodnia i sam będzie dzwonił. Dziś już wypiłam pierwsze calcium🤔

reklama
Do góry