pvogt
Początkująca w BB
rzeczywiście co do portalu niania.pl to jest to całe zbiorowisko osobliwości. Potrzebowałam pomocy do wyprowadzania moich maluszków na spacery, czyli do pchania drugiego wózka. Do wybranych przeze mnie osób napisałam posta z ofertą i dwie zainteresowane osoby się zgłosiły. Jedna z potencjalnych opiekunek zaśpiewała sobie taką stawkę że myśłałam że spadnę z krzesła, na szczęście druga okazała się sympatyczną młodą osobą i wychodzimy sobie na spacerki. Nie miałam wielkiego dylematu, bo mam cały czas opiekunkę na oku ale rozumiem obawy i strach mam, które mają swoją pociechę pozostawić sam na sam z obcą bądź co bądź osobą. I odniosłam też nieodparte wrażenie że częstokroć etat opiekunki do dziecka traktowany jest jako forma dobrego zarobku a nie powołania Szczególnie zadziwiają mnie młode dziewczyny oferujące się jako nianie pełnoetatowe a gdy przychodzi do szczegółów to się okazuje że same wychowują swojego maluszka i przy okazji wzięłyby dodatkowego szkraba jako niezłą formę dorobienia. Sorry, ale nie wierzę że taka osoba będzie się równie zaangażowanie zajmować moim maluszkiem jak swoim kilkumiesięcznym szkrabem. Bo nie mówimy tu o dwulatkach nad którymi jest w miarę łatwo zapanować. Ot, kilka moich spostrzeżeń odnośnie szukania niani. Sama niestety będę zmuszona za kilka miesięcy poszukać niani i już mam spory niepokój jak to będzie.