Kazde dziecko jest inne i to co piszą na opakowaniach to orientacyjne miarki. Moja mała jafla bardzo dużo mleka jak byla mala. Pamiętam ze bylam przerażona bo potrafiła się dopominać o mleko co 1,5h i potrafiła wciągnąć cala butelkę. Tez mnie to niepokoiło a mój pediatra powoedzial ze jak chce jeść to zeby dać. Ze dorosly tez jje czasem więcej, czasem mniej. Ze to tylko regula ile powinno zjeść.... od kiedy dawałam tyle ile mala chce przestały się placzki bo mala sie poprostu najadała i byla szczęśliwa... Teraz ma 1.5 roku i dalej pije mleko. Raz dziennie i duzo duzo mniej jak na opakowaniu pisze. Ale dopomina sie i dostaje.
Nam pediatra powiedziała jedno mądre zdanie " male dziecko karmi sie na żądanie. A dziecko nie odrozni piersi od mleka modyfikowanego. Dla niego pokarm to pokarm... jeżeli piersia karmi sie na żądanie to modyfikowanym tez powinno... "
Oczywiście jak ulewanie itp to jie zaszkodzi wizyta i konsultacja ale myślę że sprobuj dac tyle ile chce i zobaczysz jak zareaguje.... Teraz dajesz 150ml co 3h. Ale przecież Ty tez pewnie nie jeszcze rowno co 3h ? Czasem dluzej a czasem krócej. Przede wszystkim daj na luz
Przy pierwszym dziecku czlowiek wariuje i szuka wszedzie problemu, wiem cos o tym;p
Matka wie najlepiej co dziecko potrzebuje, pamiętaj!!
Nam pediatra powiedziała jedno mądre zdanie " male dziecko karmi sie na żądanie. A dziecko nie odrozni piersi od mleka modyfikowanego. Dla niego pokarm to pokarm... jeżeli piersia karmi sie na żądanie to modyfikowanym tez powinno... "
Oczywiście jak ulewanie itp to jie zaszkodzi wizyta i konsultacja ale myślę że sprobuj dac tyle ile chce i zobaczysz jak zareaguje.... Teraz dajesz 150ml co 3h. Ale przecież Ty tez pewnie nie jeszcze rowno co 3h ? Czasem dluzej a czasem krócej. Przede wszystkim daj na luz
Przy pierwszym dziecku czlowiek wariuje i szuka wszedzie problemu, wiem cos o tym;p
Matka wie najlepiej co dziecko potrzebuje, pamiętaj!!