reklama
K
Kasia2301
Gość
Miesko zblendowane?
O'laaa
Fanka BB :)
Tak, i powiem Ci że bardziej jej smakuje niż same jarzynki. I moim zdaniem najlepiej samej dotować obiadki maluchowi , bo domowe mimo że też nie są przyprawiane, to milion razy lepsze w smaku jak te że słoiczkaMiesko zblendowane?
![Winking face :wink: 😉](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
K
Kasia2301
Gość
Ach te trudne poczatki. Dlugo zwlekalam z podawaniem slodkich owocow i niestety mialam racje. Teraz corka chetnie je kaszki z owocami a zupkami z warzywami pluje. Co z tym fantem zrobic? Zrobic przerwe z rozszerzaniem diety? A jak zapewnic jej odpowiednia dawke zelaza, skoro nie chce warzyw i miesa? Nie podam jej przeciez kaszki z zoltkiem? Nadal przepada za chlebem, ale to bardziej do pomeczenia, bo kawalki pogryzione wypluwa.
K
Kasia2301
Gość
Ogolnie to mam jeszcze inny problem. Corka ewidentnie ma opory przed sadzaniem jej w krzeselku. Tak jest od samego poczatku.
ZielonaMamma
A jak dasz samo mięso? Albo samo jajko? Też nie chce? Może warzyw nie lubi?
Jej gust niekoniecznie ma związek z kolejnością rozszerzania diety. Pierwsze co ja chciałam wprowadzić to kaszki. Syn nigdy nie zaakceptował, nieważne jaki smak.
Jej gust niekoniecznie ma związek z kolejnością rozszerzania diety. Pierwsze co ja chciałam wprowadzić to kaszki. Syn nigdy nie zaakceptował, nieważne jaki smak.
K
Kasia2301
Gość
Nie. Tak nie probowalam.
reklama
olka11135
Ach te trudne poczatki. Dlugo zwlekalam z podawaniem slodkich owocow i niestety mialam racje. Teraz corka chetnie je kaszki z owocami a zupkami z warzywami pluje. Co z tym fantem zrobic? Zrobic przerwe z rozszerzaniem diety? A jak zapewnic jej odpowiednia dawke zelaza, skoro nie chce warzyw i miesa? Nie podam jej przeciez kaszki z zoltkiem? Nadal przepada za chlebem, ale to bardziej do pomeczenia, bo kawalki pogryzione wypluwa.
Hmm a co owoce mają to do rzeczy? Mleko matki czy mm jest słodkie. Nie mówiąc już o tym, że dziecko pije płyn owodniowy, który też może mieć słodki smak jeżeli w ciąży spożywamy słodkie produkty
Podziel się: