reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niemowlak słabo przybiera na wadze

Magdzik9111

Fanka BB :)
Dziewczyny poradźcie coś sy ek słabo przybiera na wadze, ok 20 g na dobe gdzie norma jest 26 minimum
Je dość dużo więcej mu nie wcisnę bo zamyka buzię, albo zwymiotuje jak zje więcej
Odbijanje w trakcie jedzenia przerobione. Butelki.i smoczki także
Dziecko radosne nic mu nie dolega ładnie spi
A lekarz mówi że za mało przybiera, już nie wiem co.mam robić. Pierwszy syn jadł w jego wieku jeszcze mniej a przybierał ładnie

reklama
Screenshot_20240518_205938_Chrome.jpg

Dziewczyny poradźcie coś sy ek słabo przybiera na wadze, ok 20 g na dobe gdzie norma jest 26 minimum
Je dość dużo więcej mu nie wcisnę bo zamyka buzię, albo zwymiotuje jak zje więcej
A lekarz mówi że za mało przybiera, już nie wiem co.mam robić. Pierwszy syn jadł w jego wieku jeszcze mniej a przybierał ładnie
Może zmiana mleka? Na jakieś bardziej kaloryczne jak takie są? A ile ma synek? Dziwne że lekarz się czepia jak z wywiadu dziecko ładnie je i śpi.. Jakby spadał z wagi to ok a tak to nie widzę az takiego problemu..

Może zmiana mleka? Na jakieś bardziej kaloryczne jak takie są? A ile ma synek? Dziwne że lekarz się czepia jak z wywiadu dziecko ładnie je i śpi.. Jakby spadał z wagi to ok a tak to nie widzę az takiego problemu..
Pije hipp comfort że względu na kolki
Po tym mleku nie ma problemów brzuszkowych, to już jego trzecie mleko najpierw hipp combiotic- ulewanie
Hipp ha ulewanie kolki
Dopiero hipp comfort pomoglo
Synek ma 7 tyg
No właśnie też tak sobie to tłumaczę ze pewnie taki iego urok, ale ciągle słyszę od położnej i lekarza że za mało, a na dobe zjada tyle ml mleka ile powinien w jego wieku

Pije hipp comfort że względu na kolki
Po tym mleku nie ma problemów brzuszkowych, to już jego trzecie mleko najpierw hipp combiotic- ulewanie
Hipp ha ulewanie kolki
Dopiero hipp comfort pomoglo
Synek ma 7 tyg
No właśnie też tak sobie to tłumaczę ze pewnie taki iego urok, ale ciągle słyszę od położnej i lekarza że za mało, a na dobe zjada tyle ml mleka ile powinien w jego wieku
Poczytaj sobie o mleku infatrini powder. To wysoko kaloryczne mleko. Tylko chyba na recepte.. Poprostu nic nie zrobisz taka uroda widocznie 🙂 Dziwne że lekarz nic nie zaproponował skoro dla niego to problem.. Następnym razem spytaj się co proponują skoro dziecko je prawidłowo.. bo tak to tylko się martwisz a pewnie nie potrzebnie

Nas z corka jedna pediatra wysłała do szpitala bo corka przybrała 100 g w tydzien, druga stwierdziła ze to nie wyścigi i każde dziecko jest inne. Ja z pierwsza córka bylam na grupie dla dzieci z odmowa jedzenie, tam twierdza ze problem jest gdy dziecko spadnie na siatce o dwa kanały. Moze skonsultuje to z ja kimś innym pediatra, bo według mnie nie ma tragedii z tym przybieraniem.

reklama
Moim zdaniem pięknie synek przybiera a po drugie to sprawa indywidualna każde dziecko w swoim tempie przybiera. Najlepiej wg lekarzy żeby dzieci były jak te "serdelki" 😤😏
Moja córcia przybierala na dobę 13g ładnie jadła, spała, radosne dziecko, rozwój ruchowy prawidłowy. Przed rokiem zaczęła chodzić 😉
I też cięgle słyszałam ojej jaka drobniutka chudziutka dziewczynka😏 dla świętego spokoju zrobiłam wszystkie badania i wyszło dobrze☺️ Po prostu taka jej uroda(po mamusi) 😉

Będzie dobrze 👍 😉

Do góry