reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niejasny wynik testu.

Jestem bardzo szczupła, dlatego nawet małe powiększenie się brzucha na moim ciele jest widoczne. Ostatnie krwawienie z odstawienia miałam 21 dni temu. A jedyne zbliżenie z partnerem miałam 16 kwietnia i 7 maja. Czyli na pewno nie mam się o co obawiać i ten test jest negatywny?
Ale nawet jak jesteś szczupła to ciąża nie rozwija się z dnia na dzień. Brzuch pojawia się ok 3 miesiąca najwcześniej. Więc jakim cudem miała być mieć brzuch po 3 tygodniach?

Jeżeli przyjmujesz antykoncepcję prawidłowo to w ciąży nie jesteś. Z resztą potwierdza to test. Jeżeli testom nie ufasz idź na betę.

reklama
Jestem bardzo szczupła, dlatego nawet małe powiększenie się brzucha na moim ciele jest widoczne. Ostatnie krwawienie z odstawienia miałam 21 dni temu. A jedyne zbliżenie z partnerem miałam 16 kwietnia i 7 maja. Czyli na pewno nie mam się o co obawiać i ten test jest

W dalszym ciągu brzuch nie jest wtedy widoczny, jak szczupły by nie był. Poczytaj trochę o rozwoju zarodka i jego różnicach w tym okresie...
Kobieta nie wyglada jak w 9 miesiącu od początku ciąży :)

pozdrawiam ze swoim brzuchem w końcówce 6 / na początku 7 miesiąca :)

Załączniki

• 6C8D4578-9B06-45CB-8069-17B5D19DD0BF.jpeg
    6C8D4578-9B06-45CB-8069-17B5D19DD0BF.jpeg
    89,8 KB · Wyświetleń: 83
W dalszym ciągu brzuch nie jest wtedy widoczny, jak szczupły by nie był. Poczytaj trochę o rozwoju zarodka i jego różnicach w tym okresie...
Kobieta nie wyglada jak w 9 miesiącu od początku ciąży :)

pozdrawiam ze swoim brzuchem w końcówce 6 / na początku 7 miesiąca :)
O jaaaa... Ale maleńki 😁 która ciąża?

Nie jesteś w ciąży [emoji2296]
Czyli uważacie, że powinnam wrzucić na luz i uznać tą drugą kreskę, która po pięciu minutach zniknęła za nic nie znacząca? Tak jak pisałam następny test wykonany już z porannego moczu wyszedł negatywny. Więc jak sądzicie, nie ma sensu kupować kolejnych, bo ten poranny był już wiarygodny? Czy jednak mam robić testy dalej. Wizytę u giną będę mogła odbyc dopiero za miesiąc, badanie z krwi też, a nie jestem jeszcze gotowa na dziecko.
A i jeśli dostanę krwawienia z odstawienia, to stanowi to całkowite wykluczenie ciąży? Pytam, bo w internecie spotykam się z roznymi opiniami...

O ile nie jesteś trollem to powinnaś zakumać po wszystkich odpowiedziach jakie dostałaś, że.... NIE JESTEŚ W CIĄŻY [emoji2356]
Czyli uważacie, że powinnam wrzucić na luz i uznać tą drugą kreskę, która po pięciu minutach zniknęła za nic nie znacząca? Tak jak pisałam następny test wykonany już z porannego moczu wyszedł negatywny. Więc jak sądzicie, nie ma sensu kupować kolejnych, bo ten poranny był już wiarygodny? Czy jednak mam robić testy dalej. Wizytę u giną będę mogła odbyc dopiero za miesiąc, badanie z krwi też, a nie jestem jeszcze gotowa na dziecko.
A i jeśli dostanę krwawienia z odstawienia, to stanowi to całkowite wykluczenie ciąży? Pytam, bo w internecie spotykam się z roznymi opiniami...

reklama
Ale kreski na testach potwierdzających ciążę nie znikają od tak sobie. To nie kreski ninja. Twoje testy są negatywne.

Do góry