reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niejasny wynik testu.

Biorę tabletki antykoncepcyjne, bo nie planuje ciąży, ale mój brzuch zaczął się powiększać,więc postanowiłam zrobić test (25 mlu z popołudniowego moczu). Przez 5 minut pojawiała się dziwna kreska praktycznie na dole testu. Później kreska zniknęła. Czy to oznacza ciaze czy mogę być spokojna?
IMG_20210519_051527.jpg

reklama
Dla spokoju polecam powtórzenie testu a najlepiej sprawdzenie beta Hcg z krwi 😉 jesteś przed miesiączka czy jak to wygląda?

Tak jak pisałam biorę tabletki antykoncepcyjne, więc nie mam miesiączek. Krwawienie z odstawienia tabletek przypada mi za 7 dni. Tamten test robiłam po południu. Dziś powtórzyłam go rano, około 5 i wyszedł negatywny. Mam jeszcze pytanie czy wynik testu jest wiarygodny, gdy mocz pobiorę z ceramicznego kubka? Nie miałam innej opcji, a na badanie krwi nie mam jak się udac

Tak jak pisałam biorę tabletki antykoncepcyjne, więc nie mam miesiączek. Krwawienie z odstawienia tabletek przypada mi za 7 dni. Tamten test robiłam po południu. Dziś powtórzyłam go rano, około 5 i wyszedł negatywny. Mam jeszcze pytanie czy wynik testu jest wiarygodny, gdy mocz pobiorę z ceramicznego kubka? Nie miałam innej opcji, a na badanie krwi nie mam jak się udac
O ile kubek nie jest zanieczyszczony to nie ma To wpływu na wynik. Myślę że możesz być spokojna. Test mógł być wadliwy i dlatego ta kreska widmo, która pojawiała się i znikała.

A czy druga kreska na teście ciążowym nie powinna być symetryczna do kreski kontrolnej? Oglądałam zdjęcia pozytywnych testów i każda kreska testowa była w równej odległości od kontrolnej. A u mnie kreska pojawiła się właściwie na końcu testu... czy to może oznaczac, że test był po prostu wadliwy czy jednak tak niesymetryczna kreska może zwiastować wynik?

Biorę tabletki antykoncepcyjne, bo nie planuje ciąży, ale mój brzuch zaczął się powiększać,więc postanowiłam zrobić test (25 mlu z popołudniowego moczu). Przez 5 minut pojawiała się dziwna kreska praktycznie na dole testu. Później kreska zniknęła. Czy to oznacza ciaze czy mogę być spokojna? Zobacz załącznik 1273076

wiesz źe brzuch nie powiększa się w pierwszym, drugim miesiącu ?
A gdybyś była w późniejszej ciąży kreska byłaby ciemniejsza niż kontrolna.

Jeśli miałaś krwawienie z odstawienia 2,5-3 tygodnie temu to jakim cudem możesz być w ciąży?

Tabletki to skuteczna antykoncepcja, w ciąży nie jesteś.

Jeśli miałaś krwawienie z odstawienia 2,5-3 tygodnie temu to jakim cudem możesz być w ciąży?

Tabletki to skuteczna antykoncepcja, w ciąży nie jesteś.
Jestem bardzo szczupła, dlatego nawet małe powiększenie się brzucha na moim ciele jest widoczne. Ostatnie krwawienie z odstawienia miałam 21 dni temu. A jedyne zbliżenie z partnerem miałam 16 kwietnia i 7 maja. Czyli na pewno nie mam się o co obawiać i ten test jest negatywny?

reklama
Jestem bardzo szczupła, dlatego nawet małe powiększenie się brzucha na moim ciele jest widoczne. Ostatnie krwawienie z odstawienia miałam 21 dni temu. A jedyne zbliżenie z partnerem miałam 16 kwietnia i 7 maja. Czyli na pewno nie mam się o co obawiać i ten test jest negatywny?
Lub uszkodzony? Bo druga kreska jest w nieodpowiednim miejscu z tego co sprawdzałam w internecie.

Do góry