reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wysokie TSH po ciąży biochemicznej, a starania

Ale nam tu nie musisz tłumaczyć, że ciąże czasami nie przebiegaja prawidłowo. Tyle, ze nie kazde takie poronienie to biochem.

A co do TSH, to byłabym ostrożna w rzucaniu twierdzeniami, ze TSH powyzej 4 jest przyczyną. Sama takie miałam w 1 ciązy i bez problemu dotarlam do 2 trymestru. Wiadomo, że warto TSH zbić jak najnizej, ale wiele kobiet ma niedoczynność, ktora wychodzi w ciązy.

Zwieksza Ci pewnie dawkę euthyroxu i zobaczysz. Ja obie ciąże na euthyroxie mialam, odstawilam niedawno dopiero.
Najpewniej TSH było jedną z przyczyn :/
Jeżeli mogę zapytać jakie dawki brałaś przy wyższym TSH i po jakim czasie widziałaś poprawę w wynikach ?
We wtorek mam Endo, ale już na teleporadzie zmieniła dwie różne i mam brać przemiennie

reklama
Najpewniej TSH było jedną z przyczyn :/
Jeżeli mogę zapytać jakie dawki brałaś przy wyższym TSH i po jakim czasie widziałaś poprawę w wynikach ?
We wtorek mam Endo, ale już na teleporadzie zmieniła dwie różne i mam brać przemiennie
Brałam 50 cały czas, tylko u mnie po miesiącu juz było w okolicach 1.

Droga Seremida,
Nie mam obowiązku przesyłać całej dokumentacji medycznej.
Moje pytanie na forum nie dotyczyło spekulacji na temat czy ciąża biochemiczna jest do 6 tygodnia czy do 8. Moja nie rozwijala się prawidłowo i dotrwałam do 8 tygodnia. Nie zawsze wszystko przebiega książkowo i naukowo.
Dla Pani ciekawości najpierwej miałam podejrzenie ciąży pozamacicznej, później szczęście w nieszczęściu okazało że wszystko jest na swoim miejscu i albo ciąża się rozwinie i potrzebuje czasu co wg badań bety nic na to nie wskazywało albo samoistnie organizm się oczyści. W moim przypadku sam się oczyścił bez ingerencji lekarzy.
Pozdrawiam serdecznie ❤️

Temat zostal rozpoczety, wiec go kontynuowalam. Nie musisz sie nikomu tlumaczyc 😉

Do góry