melly wydaje mi sie, ze obrazasz kazda jedna z Nas, nie mowiac juz o kobietach ktore maja nadwage. Kurde co to znaczy ze nie mozna byc atrakcyjnym bedac grubym i zaniedbanym ????????????
a przepraszam bardzo dlaczego w ogole wiazesz jedno z drugim ?! Czy osoba otyla =zaniedbana ??? Czy osoba otyla=nieatrakcyjna ???
Rozumiem wszystko, rozumiem burze hormonow i inne tego typu rzeczy,ale chyba napisalas tu za duzo. W swojej jedynej jak na razie ciazy przytylam prawie 30kg, do porodu wedrowalam z waga prawie 80kg, ale wybacz, nie plakalam kurde z tego powodu ! A dodam, ze swojej ciazy nie planowalam, bylam nastolatka, gdzie chudosc, tona tapety na twarzy byla wtedy w modzie. Ale ani razu nie pomyslalam, ze moge sie brzydzic czegos tak pieknego ! Teraz powod mojego przytycia ma 9 lat, od ponad roku staramy sie o drugie dziecko, i nie wyobrazam sobie ile musisz w sobie miec niecheci do samej siebie,mam tylko nadzieje, ze to niechec do Ciebie, a nie do jeszcze nienarodzonego dziecka, bo niewyobrazalne byloby dla mnie to gdybys kiedys wypominala mu, ze to przez Niego/Nia wlasnie doszlo Ci kilka kg wiecej.Wiele kobiet oddaloby wszystko zeby byc na Twoim miejscu,a Ty zachowujesz sie conajmniej tak, jakby ciaza byla dla Ciebie najwieksza kara jaka mogla Cie spotkac
Na przykladzie osoby ktora znam moge powiedziec Ci, ze takie myslenie do niczego dobrego Cie nie zaprowadzi, dziewczyna ktora niestety znam, byla w ciazy 2 lata temu. Slyszalam od Niej dokladnie to samo co przeczytalam tutaj. Obsesja na pukncie swojego ciala, byle tylko nie przytyc, byle za duzo sie nie najesc bo jak bede wygladac.Nie dbala o siebie, w nadziei ze przez to COS co rozwija sie w jej brzuchu nie przytyje za bardzo.Ciagle snula plany jak to bedzie wygladala po porodzie i w jakim czasie wroci do poprzedniej sylwetki. W ciazy zgrubla 8kg. TYLKO 8kg, ale dla Niej to bylo za duzo. Urodzila dziecko, ktorym od momentu urodzenia nie interesowala sie w ogole, bo wazniejsza byla ona sama. Dzis jej synem zajmuje sie BYLY juz maz, i jego rodzice, a ona sama chwali sie swoimi zdjeciami na portalach gdzie wyglada jak zwykla zaglodzona anorektyczka.
Docen to co masz, bo masz na prawde wiele i mimo iz jestem tolerancyjna, nie potrafie zrozumiec takich ludzi jak Ty. Skoro nie chcialas miec dziecka, trzeba bylo uwazac na to, co robisz, bo sypianie bez zabezpieczenia zawsze wiaze sie z mozliwoscia zajscia w ciaze, a o tym jak przebiega ciaza nie dowiedzialas sie chyba miesiac temu prawda ? A jesli chcialas, to tym bardziej powinnas wiedziec, ze w ciazy brzuch sie powieksza....myslalas ze to wszystko odbywa sie bezobjawowo ?
Zamiast wypisywac takie rzeczy na forum, udaj sie do specjalisty, bo forum Ci nie pomoze, a lekarz moze zdola poki nie jest za pozno.