reklama
Bestyja :P
Administrator
ja przy pierwszym dziecku korzystałam z niani w postaci mojej mamy 

zawsze przy małej była któraś z nas, więc nie myślałam nawet o takich urządzeniach. teraz w lipcu jak na świat przyjdzie Grześ nie będę już miała takich luksusów... - mama niestety nie jest już w stanie pomagać mi w opiece... rozglądam się więc i zastanawiam nad elektroniczną nianią... słyszałam dużo dobrego o avencie - fajne są takie rozbudowane wersje z kamerkami, gdzie na ekranikach można podglądać naszego bobasa 
Mamusie! Korzystałyście??? Warto kupić??? Jeżeli tak to jakiej firmy polecacie???
ja używałam i używam cały czas. Nawet dla starszych dzieci są super, sprawdzają się one na wyjazdach, śpiące dziecko możesz zostawić w pokoju czy domku a ty możesz ze spokojem wyjść- świetna sprawa.
Ja mam avent dość droga niania ale działa do tej pory ( podaje temp. wilgotność - ważna funkcja, ma kołysanki itp.)wróć uwagę na zasięg moja działa nawet gdy jestem kilkanaście metrów poza domem.
99Kasia
Zaangażowana w BB
Używałam niani jak córeczka była niemowlakiem. Najważniejsze to potrafić to używać, bo niektóre są naprawdę skomplikowane w użyciu. Natomiast nie da się ukryć, że jest to świetne wyjście i pomoc do opieki nad dzieckiem. Kamer nie polecam.
My mieliśmy nianię z dwoma odbiornikami (http://www.philips.pl/c/avent-elektroniczne-nianie/25121/cat/). Przyznam, że było to bardzo wygodne rozwiązanie. Maleńka córeczka spała w swoim pokoiku na górze, a ja bez obaw krzątałam się na parterze domu. Jeden odbiornik miałam w salonie, gdzie przebywał mąż, drugi brałam ze sobą do łazienki i oboje czuwaliśmy. Często też zabieraliśmy nianię na wakacje. Świetnie sprawdzała się w sytuacjach gdy córka spała w pokoju, a my siedzieliśmy wieczorem na tarasie czy w ogródku. Polecam.
Ostatnia edycja:
Zgadzam się, że nianie są baaardzo pomocne przy opiece nad dzieckiem. Tym bardziej jak chce się mieć trochę czasu dla siebie, posprzątać czy po prostu położyć dziecko spać w innym pokoju
fajne są te nianie z video w których włącza się monitor jak coś jest nie tak i możemy od razu sprawdzić co się dzieje. Kamery faktycznie nie opłaca się kupować bo ona przekazuje nam tylko obraz. Nie zaalarmuje nas jak coś się stanie.
mama_Babla
Aktywna w BB
Jasne 
Ja używałam ac-401 Angelcare. Bardzo polecam- niania niezawodna. Po pierwsze jest dwa w jednym- niania plus monitor oddechu (sprawdza się w przypadku noworodka i małego niemowlaka). Po drugie ma fajne inne funkcje- dyskretna lampka, termometr itd.
Mieszkam w mieszkaniu, a i tak używam niani - i to do tej pory, gdy Mały śpi lub drzemie w dzień. Wszystko słyszę, a co ważne- jak dotąd niania nie ściągała głosów dzieciaków z innych mieszkań, mimo że w klatce mamy prawdziwy babyboom
Ja używałam ac-401 Angelcare. Bardzo polecam- niania niezawodna. Po pierwsze jest dwa w jednym- niania plus monitor oddechu (sprawdza się w przypadku noworodka i małego niemowlaka). Po drugie ma fajne inne funkcje- dyskretna lampka, termometr itd.
Mieszkam w mieszkaniu, a i tak używam niani - i to do tej pory, gdy Mały śpi lub drzemie w dzień. Wszystko słyszę, a co ważne- jak dotąd niania nie ściągała głosów dzieciaków z innych mieszkań, mimo że w klatce mamy prawdziwy babyboom
marusiaczek
Zaangażowana w BB
ja bez tego to sie nigdzie nie ruszam
) mam dwie nianie elektroniczne, Philipsa angelcare i z chicco. Z chicco jestglosniejsza, wiec zawsze na jakies wyjazdy biore ja, ale w domu wystarczy angelcare,
reklama
biala_dama
Fanka BB :)
Nianie z chicco polecam-nie jest skomplikowana i jak słyszałam ma większy zasieg niż inne,a czemu kamerek nie polecacie?wydają się fajne