reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nawilżacz powietrza- Wasze opinie

takanatalia

Zaciekawiona BB
Po długiej infekcji malucha lekarz zasugerował, że w domu jest za suche powietrze i przydałby się nawilżacz.
Czy macie w domach, korzystacie? To większy wydatek, zastanawiam się, ale może potrzebny...
Jeśli używacie, to jakiego?

reklama
Moja 7 m-czna corcia jeszcze nie miala infekcji, ale sporo jezdzi samochodem, latem i zima, no i teraz to ogrzewanie w domu przez co powietrze straznie suche, az pali w gardle. Dlatego pod choinka znajdziemy nawilzacz :)I sporo osob nam polecalo zakup takiego urzadzenia. Wlacznie z przyjacielem lekarzem pediatra. Nawet zalecal taki specjalny rodzinny inhalator dodatkowo. Zaczynamy od nawilzacza - maz znalazl taki: Nawilżacz powietrza TRIADA 6-FUNKCJI - Oficjalna Strona Firmy TRIADA ; na forach sporo o nim dobrych opini, cena jak na nawilzacze dosc dobra. Jak zjedziemy po swietach prezentami do domu to dam znac jak sie sprawuje :-), pozdr.

My nawilżacza używamy od 2 lat i bardzo sobie chwalimy. Na początku mieliśmy nawilżacz ultradźwiękowy z jonizatorem powietrza...fajna sprawa, ale dość kłopotliwy. Mozna używać tylko wody destylowanej, nalezy go codziennie czyścić, żeby nie dopuścić do rozwoju grzybów, pierwotniaków itp. Ostatnio się zepsuł i kupiliśmy nowy, tym razy parowy. Jest z nim dużo mniej kłopotu. Używamy wody z kranu. Jeżeli w domu jest malutkie dziecko, jest on jest najbezpieczniejszy pod wzgledem higienicznym: wilgoć w powietrzu rozchodzi się w postaci gorącej pary, bez drobnoustrojów. Także pomimo, że ultradźwiękowy był przyjemniejszy (zimna zjonizowana para pachniała jak powietrze po burzy:-)), wolę ten który teraz mamy, bo jest mniej kłopotliwy:tak:. My mamy taki:
http://www.chicco.pl/index.php?p0=2&p1=9&p2=59&o=1062

ewarysta - zatem czekam na poświąteczne opinie
joan-na - a czy Twoim trzeba się jakoś specjalnie zajmować - mycie, konserwacja?

ewarysta - zatem czekam na poświąteczne opinie
joan-na - a czy Twoim trzeba się jakoś specjalnie zajmować - mycie, konserwacja?
Nie za bardzo i to jego plus:tak:. Przepłukuję tylko zbiornik świeżą wodą przy napełnianiu i raz na 2 tygodnie odkamieniam. Na jednym zbiorniku nawilża przez około 4 godziny. Włączamy go raz dziennie właśnie na 4 godziny i tyle wystarcza:tak:. Zapomniałam napisać, że ma jedną wadę w porównaniu z ultradźwiękowym...zużywa więcej energii.

my mielismy ultradzwiękowy ale się rozwalił:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: teraz pozyczyliśmy od sąsiadki bo jej jest niepotrzebny i bardzo sobie go chwalimy,jest jakiegoś starszego typu-choć może tylko tak mi się wydaje....puszcza parę na zimno choc wcale jej nie widać w powietrzu.wydaje dzwieki podobnie do suszarki do włosów:-D:tak:-ale tym bardziej nam się podoba bo nasz maluch właśnie przy suszarce zasypiał ale ona wysuszała dodatkowo powietrze a teraz jest swietnie bo nie dosć że nawilża to jeszcze delikatnie bzyczy:tak::-):-) mały spi a w pokoju nie jest już tak sucho.

Dzięki za opinie. Jeszcze jedna prośba: mam okazję kupić tanio taki nawilżacz MPM:
MPM Product
Jak myślicie - mógłby być? Jak Wam się widzi, sądząc po opisie?
Ja sama nie mam pojęcia, już się skłaniałam ku temu Chicco...
A muszę do wtorku zdecydować:crazy:

A my mieliśmy najpierw nawilżacz, który "robił" parę i bulgotał strasznie:dry: Dziecko kaszleć nie przestało, a nawet zaczęło bardziej i na dodatek wylazło takie czarne w rogach okien:szok: Po dwóch latach okazało się dlaczego syn wtedy kaszlał - ma alergię na roztocza, które doskonale hoduje się w wilgotnym pomieszczeniu:angry: Teraz mamy sam jonizator i zminimalizował on nawet takie typowo astmatyczne ataki duszności - powietrze faktycznie pachnie burzą:tak: A jeśli chodzi o nawilżenie to słyszałam, że jednak nalepsze są zwykłe pojemniki na kaloryfery:tak:

A jeśli chodzi o nawilżenie to słyszałam, że jednak nalepsze są zwykłe pojemniki na kaloryfery:tak:

No tu sie nie zgadzam.Woda wyparowuje dłużej z takiego pojemnika i rozwijąją sie tam grzyby i pleśnie.:baffled:

My mamy nawilzacz z jonizatorem i "ciepłą mgiełką",codziennie najpierw wietrze pokój,a potem włanczam nawilzacz do 55%.Nie ma u nas problemu z wilgocią, a śpi sie rewelacyjnie.
Trzeba pamiętać by wszystko było z umiarem,jezeli jest ciągła wilgotnośc powyżej 60%,to nic dziwnego,ze rozwijaja sie pleśnie.U nas nawilżacz zredukował zupełnie katar u dziecka(tak ciężko oddychał przez wysuszona śluzówkę),ponieaz mamy centralne ogrzewanie i wilgotnosc spada nawet do 30%.Kiedy na dworze mokro i wilgotne powietrze,nie ma potrzeby korzystania z nawilżacza,wystarczy porządne wietrzenie pokoju przed snem.:tak:

Mamy taki,polecam.http://www.allegro.pl/item504216859_nawilzacz_powietrza_hb_uh_1060_rzeszow.html

reklama
Dzięki za opinie. Jeszcze jedna prośba: mam okazję kupić tanio taki nawilżacz MPM:
MPM Product
Jak myślicie - mógłby być? Jak Wam się widzi, sądząc po opisie?
Ja sama nie mam pojęcia, już się skłaniałam ku temu Chicco...
A muszę do wtorku zdecydować:crazy:

Dla mnie minus ,że nie ma jonizatora.
Po za tym nie ma szczegółów dotyczących poziomów wilgotnosci do których nawilża(czy ma wilgotnościomierz..),czy sie sam wyłancza....dla mnie to było ważne.
I musisz zapytać,czy mozna dokupic filtr wymienny i czy jest łatwo dostepny.:tak:

Do góry