reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka samodzielnego spania

Witajcie, mój syn na szczęście śpi sam w łóżeczku, ale może dlatego, że od samego początku tak było i nie uczyłam go spania z rodzicami, bo siępo prostu nie wysypiałam. Synek strasznie się wierci w nocy. A co do usypiania to też wolałabym aby było to szysze, mój zasypia tak około pół godz. Wczesniej próbowałam metody 3, 5, 7, ale w pewnym momencie przestało to działać i teraz usypiał go stojąc nad łóżeczkiem i nakręcam pozytywkę. Ale jest jeden złoty sposób, jak dziecko jest zmęczone na maksa to zasypia po położeniu do łóżeczka. Zauważyłam to jak mieliśmy imprezę w domu, było późno i głośno i nie wierzyłam, że uśnie. A tu niespodzianka położyłam go do łóżeczka i zasnął;)

reklama
wiadomo,że kiedyśdzicko będzie spało samo ale Ty jesteś w ciąży i też nie powinnaś się teraz tak męczyć tylko odpoczywać i wysypiać,spróbuj ze swiatłem są też fajne projektory gwiazdek dla dzieci może to pomorze, ustalenie schematu czyli mycie,pidżamka, może jakaś bajeczka i spanie, na początek posiedzenie z nią trochę,jeśli Tobie jest ciężko wstawać do niej to może mąż Ci trochę pomorze w tym i będzie uspokajał w nocy małą,tłumacz jej że jesteście obok, nic się nie dzieje,jakby się bała to przyjdzie któreś z Was,dużo tłumacz i rozmawiaj

U nas dopiero przekonało małą kupno nowego łóżka jak zmienialiśmy. I jak sama sobie wybrała pościel. Ale niestety musi zasypiać przy zapalonym świetle i trzeba czytać baje.

Do góry