reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka picia ze słomki

SleepingBeauty

Fanka BB :)
Cześć :)
Właśnie zaczęłam uczyć moje dziecko (ma prawie 8 miesięcy) pić z butelki ze słomki. Niestety, nie rozumie ono jak to działa.. Gryzie tylko słomkę. Kompletnie nie wiem jak go nauczyć pić :( Macie jakieś porady ?

reklama
Moja nauczyła się patrząc na swoją starszą siostrę ale miała wtedy równy rok. No i nie z butelki tylko od razu ze szklanki takiej grubszej . Takiej samej jak miała siostra. Po prostu chciała to samo. Przy pierwszym dziecku "bawiłam się" w dziecięce talerzyki itp. A przy kolejnych przekonałam się że najlepiej jak dziecko je i pije z całą rodziną z takich samych talerzy i kubków i najszybciej się wtedy uczy . Chociaż myślę że to nie zawsze może zadziałać bo dzieci są różne. A może 8 m-cy to może za wcześnie...

U nas bylo tak samo. Corka gryzla rurke zamiast zasysać. Kupilam w pepco bidon z twardym ustnikiem i poczatkowo naciskalam butelke tak zeby woda troszke sama leciala. Jak załapała to potem z normalego bidonu w gumowa rurką juz pila

Moja ma 9 msc i pije z bidonu przez rurke ale to poprostu moje szczescie ze trafilam z tym odpowiednim, czasami tak ciezko przez te rurki leci woda ze doroslemu trudno pociagnac a co dopiero dziecku, no i to nie jest cos czego trzeba juz teraz nauczyc, daj czas, wkoncu zalapie, podkladaj czesto, przechyl na poczatku zeby poczula ze tam cos poleci i moze wtedy sie przyssie, powodzenia.

Mam synka, teraz skonczyl 7miesiecy. Z miesiac temu kupilam mu bboxa. Kilka razy podalam i tez gryzl rurke, odlozylam na tydzien czy dwa. Pochwycil od razu. Teraz pijemy tylko z tego bidonu. Jest super ;-) Zaluje ze dowiedzialam sie o nim tak pozno bo mam dwojke starszakow i bywalo roznie.
Cześć :)
Właśnie zaczęłam uczyć moje dziecko (ma prawie 8 miesięcy) pić z butelki ze słomki. Niestety, nie rozumie ono jak to działa.. Gryzie tylko słomkę. Kompletnie nie wiem jak go nauczyć pić :( Macie jakieś porady ?

My też mamy b.boxa, zaczęłam jej dawać jak mialav5 miesięcy, najpierw gyzla jak gryzak, to zabierałam, potem raz, drugi się zaciągnęła, koło 6 miesiąca juz piła ładnie, teraz ma 9 i wciąż czasem go gryzie, myślę że sam się nauczy, daj mu czas i próbuj.

Do góry