reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nauka nocnikowania

teraz już zupełnie mogę pochwalić moje dziecko:tak:
poważną przygodę z nocnikowaniem zaczęliśmy w poniedziałek, dzisiaj jest sobota, a efekt jest taki: Alka sama się wysadza (siku i kupę), albo woła "ała" ew. "sisi" z pokazywaniem, jest bardzo dumna z siebie jak naleje do nocnika:-p i w zasadzie zakładam pieluchę na noc (często rano jest sucha) i na drzemkę, reszta czasu w majtach:-) doszłam do wniosku, że jedną paczkę majtkowych pieluch jeszcze kupię, łatwiej jej będzie "w gościach" takie coś ściągnąć:-) czyli nie ma porównania do nauki Wojtka, bo ten do 4 roku spał w pampkach:-p

reklama
Bedytka - gratulacje dla Alutki! :-):-) Alez u Was ekspresowo poszlo:tak:

Pszczola coraz czesciej wali kupsko do nocnika, ale li i jedynie kiedy moze ogladac w tym samym czasie Clifforda na dvd:baffled: Nie wiedzialam, ze ta bajka dziala defekacyjnie:confused::-D

u nas chyba wlasnie nie jest dobra pora, nowy braciszek itd. mimo tego staram sie mala sadzac jak najczesciej mi na warunki pozwalaja..^po domu lata w majtach lub spodenkach bez pieluchy, kurde kazdy kat mam olany i oznakowany, dzisiaj kupsko wylecialo jej nogawka i przyniosla mi ja w rece :no::no::no::wściekła/y:choc zdazaja sie i szczesliwe chwile kiedy zdazy usiasc na nocniku wtedy wszyscy bijemy brawo i calujemy i wtedy jest z siebie bardzo happy...bedziemy probowac dalej nie ma wyjscia

Bedytko, ogromne gratulacje! U was to widze istny super express ;-):-D:-)

Dominique, hahah, z tym Cliffordem to mnie 'zabilas' :-D:laugh2::-D Moze i my sprobujemy ;-):-D

Siluniu, u mnie w domu tez wszystko poobsikiwane :baffled: Na szczescie siczki naszych dzieciaczkow sa bezzapachowe (przynajmniej w naszym przypadku :-p), wiec jeszcze nie mam zapachu toi-toi'a w domu :-D;-):-D

U mnie tez nauka nocnikowania nie idzie tak jak powinna :baffled: Tylko wieczorami ja wysadzam, bo w ciagu dnia jak pracuje to jest caly czas z moja mama na spacerze, wiec w pampku, a jak ja mam wolne to albo spacer albo ogrod, gdzie lata bez pieluchy i szcza na trawe :baffled::-p Potrafi powiedziec 'si si' albo 'blee' (na kupe), ale to po fakcie :baffled: Kurcze nie wiem, mam tylko nadzieje, ze nie bedziemy musialy uzywac pieluch do 5 roku zycia! :no::-p

U nas sukces Niki ma za soba pierwsze sikanie, po tych jej wierceniach i aktywności nie wiedziałem czy kiedyś siadzie na nocnik :-)

U nas tez bosko - mala coraz mniej czasu spedza w pieluchach, ciagle wola sisiu albo bebe no i daje rowno i dokladnie :-D Szczerze powiedziawszy woli zalatwiac sie do kibelka niz do nocnika :-) ale niekoniecznie na wkladke :-)
Tez wstrzelilismy sie w dobry moment, co prawda z raz dziennie sie zsika na podloge albo na mame - szczytem bylo wczorajsze zsikanie sie na moje krocze i nogawke na dole - wygladalam jakbym sama sie zasikala, a w dodatku byla 14, bylam u tesciowej i ze wzgledu na gabaryty nawet nie miala mi czego pozyczyc do przebrania, wiec siedzialam jak mokry stworek do 17 czekajac na meza...

reklama
Do góry