reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

NATURALNE PLANOWANIE RODZINY

eHh... ja mierzylam , raz mialam 36.5 a raz 37.1 stwierdzilam ze nie znam sie na tym i przestalam mierzyc  ;D ;D

reklama
czesc mam prosbe moze któras z was mi opowie na czym polega metoda termometremwiem ylko gdzie sie go wkłada nic pozatym .dzis pierwszy pomiar o 9 rano temperaturka 37.00 stopni (sluz przezroczysty bardzo wilgotno)przytulalismy sie z mezem 3 dnia w od rozpoczecia okresu ,11dnia(jajeczkowanie)i 13 dnia .wiem ze to jajeczkowanie bo mam regularne cykle co 27-28 dni juz od 3 lat i byłam u lekarza tak podpowidział mi jak mam sobie wyliczyc a do tego mam cały czas sluz przezroczysty i ciagnacy sie i ogólnie jestem bardzo wilgotna pozdrawiam asia

Witaj Asiu-tu gdzieś jest dokładnie to opiasne, przez jedna z dziewczyn..ale z ta temperaturką to różnie..jak pisały tu inne..że raz wysoka..raz niska..i nie można było ytego zinterpretowac.No, ale zaraz jak jest Elżbietka to Ci wykład da:)..na tem:temperaturki:)
Pozdrawiam:)!

a co jesli sluzik jest malo widoczny??ale testy owulacyjne wskazuja owulacje i jesli czuje sie to po jajnikach??jak stosowalam guajazyl to sluzik byl idealny ale bez jakis taki dziwny...
i glupio o tym pisac ale zaobserwowalam ze np jak mam owulacje w 14 dniu to od 13 14 15 jak trzymam juz nogi do gory to pozniej eliksir od meza nie wyplywa i tak jakby mnie zapycha...przez co niewidac sluziku...to raczej nie jest normalne...niewiem co o tym myslec...i tak dzieje sie tylko przez te 3 dni...

no te temp sa rozne...czasem potrafia niezle czlowieka zmylic!!dlatego ja juz nie stosuje tego!co ma bys to bedzie!

Ja też jakoś sceptycznie podchodzę do mierzenia temperatury, poza tym jestem alergikiem i często mam podwyższoną temperature.

no właśnie dziewczyny - po prostu się seksić i nie patrzeć na te wszystkie dziwaczne objawy, od nich tylko same dziwaczejemy a organizm dostaje szału ;D

co do eliksiru i wsakania/zatykania...
w okresie owu szyjka sie otwiera i daje miozliwosc łątwijszego przepłynięcia chłopakom do dziewczynki ;)
raczej niepowinny zatykac, chyba ze sperma jest zagęsta?? ???

u mnie ze śluzikeim tez jest tak sobie, nie stosowalam ulepszaczy. generalnie widze zminy w śluzie, ale nie jest on taki idealnie rozciągliwy i przezroczysty, ilośc średnia...

reklama
hmmm martwi mnie to strasznie...a myslisz ze jesli pije duzo kefirow (minimum 1 litr dziennie) to tez to moze byc przyczyna???bylabym wam wdzieczna dziewczyny gdybyscie mi pomogly...

Do góry