reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy

Cleo nie pomyślałam o aptece musze tam zapytać.
Ale mi się przypomniało ja mi opowiadała moja mama jak mnie rodziła.
O majtkach nie było mowy,koszulka tylko szpitalna kruciutka do pępka.
A jak chodzili na obchód to lekarz wąchał podpaski, OBRZYDLIWE!!!! :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
No cóż jeszcze teraz zdarza się,że ordynator ogląda podpaskę,ale to dlatego,że po "odchodach" poznaje czy wszystko idzie jak trzeba ;D
Ale fuj.... ::)i nieco krępujące chyba ;)

Cleo a czy ty dostałaś już zamówinone płytki i kasetę Jane Fonda z ćwiczeniami, bo jestem ciekawa czy fajne??

Mycha
po porodzie leje się z kobiety dużo krwi(czas zwany połogiem),bo oczyszcza się macica.Stąd te podpaski,czy pieluchy i te spoglądania na nie ;)

dziewczyny to tylko dla nas jest to krepujace ale lekarza nie ma w tym nic dziwnego, on musi to obejrzeć i tyle, musi wiedzieć że wszystko jest w orzadku a jak daby o higienę to nie ma problemu,pamiętam że tylko piewrszy obchód byl dla mnie dziwny, potem to juz norma. A te majteczki to naprawę polecam - i prac w razie zabrudzenia nie trzeba :)

Tak sobie z nostalgią przypomniałam jak mąż mi przyniósł do szpitala torbę, w której miałam zapakowane zwykłe podpaski :)
Położna powiedziała wtedy, że to na pewno będzie za mało :) Trochę się zdziwiłam. A była to noc, wiąc podpaski "giganty" musiałam pożyczyć od koleżanki obok.

a ja wszystko odstalam w szpitalu, nic nie musiąłam mieć z domku, wszystko dali począwszy od przyborów higienicznych dla mnie przez ciuszki, pampersy, husteczki i kosmetyke dla dzidzi. Ciekawe jak teraz bedzie

reklama
Do góry