reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zakupy dla Maluszków :)

reklama
Kamila fajne łóżeczko :) my chyba będziemy mieli bardzo podobne, jeśli dobrze pamiętam ;) a dostajemy razem z materacem jakimś dobrym antyalergicznym, ale nie wiem jaki wkład...

Dodatkowo kupiłam wanienkę, rożek z usztywnieniem, przewijak, pościel - na zdjęciu dwie zapasowe, baldachim, ochraniacz na lozeczko, materac, wózek i fotelik

Jeśli chodzi o materac to jednak kupiłam lateksowo piankowy. Byłam pewna i zdecydowana na kokos gryka, ale gdy pomacalam to nie mogłam go wziąć...

Fotelik wzięłam Maxi Cosi cabrio fix

Tak więc mam 99% wyprawki i jestem przeszczesliwa, piękne zakończenie dnia :-)

Jeszcze tylko muszę kupić kosmetyki do kąpieli, laktator, max jeszcze z 1 stanik, cuski, waciki i gaziki i mam całą wyprawkę :-D cuuuudowne uczucie, za tydzień spakuje torby do szpitala, w między czasie pranko i już :-D

Załączniki

• 1440623172885.jpg
    1440623172885.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 89
Malinka super zakupy. Jeśli chodzi o materac to my też najpierw się oczytaliśmy i wybraliśmy z czego chcemy a później pojechaliśmy do sklepu i zupełnie zmieniliśmy zdanie. W ogóle jak się kupuje łóżeczko na allegro to wiele jest sprzedawanych z materacem w komplecie co mnie strasznie denerwowało bo ja nie chciałam materaca z internetu. Jakoś tak wydaje mi się że że czasami dwa teorytycznie podobne materace (z tego samego) dzieli jakaś przepaść. Dlatego uważam że materac to trzeba jednak samemu dotknąć i kupić w zwykłym sklepie.
A co do "w między czasie pranko i już" to też byłam taką optymistką. Pranko jak pranko ale te prasowanie... :/ męskie koszule to ja lubię prasować ale te małe ciuszki to jakaś tragedia. Dziś spędziłam pół dnia nad żelazkiem a to może dopiero 1/4 z całości :( tak samo składanie, jakoś mi to w ogóle nie idzie.

Ale za to chyba w sobotę jadę odebrać wózek i cieszę się bardzo :D

A ja lubię pracować te malutkie ubranka :) Koszul męża nie dotykam nawet :p
Nam została do kupienia baza do fotelika, cuski, kocyk, czapeczki, prześcieradła do lóżeczka i koniec! :)
Dziś zaczęłam prać. Muszę zapakować torbę bo się zestresowałam, że nie zdążę ;)

reklama
Colly dokładnie, bardzo się cieszę że kupiłam materac mogąc go dotknąć a nie jednak przez neta... Wiele to zmienia :-)

"A to pranko i już" to dla mnie taka wisienka na torcie :-) na razie tylko piorę, pakuje w worki próżniowe, prasowanie po przeprowadzce ale ja bardzo lubię prasować więc nie mogę się doczekać :-)

W dodatku od dziś jest promocja na dade w biedronce więc idę dokupić kosmetyki :-)

Lilolo kupiłam je w smykolandzie ale w pepco też je widziałam kiedyś :-)

Do góry