reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zachcianki ciążowe

niuniunia okej... ja z tego przepisu na babke robie tez ciasto z owocami, albo keks (tylko wtedy daje wiecej jajek)

reklama
Ja musze zakupic frytki z mrozonek, zeby miec pod reka, bo czasem nachodzi mnie i Macka ochota. A on znow woli te sztuczne niz z naturalnych ziemniakow.

Jak ja robię frytki to kroje więcej i zamrażam w workach i mam gotowe, a smażenie też zależy dużo od patelni, palnika, ziemniaków i oleju wszytko ma na to wpływ zauważyłam, a te wczorajsze były pyszne i chrupiące jadłam i smakowały mi jak nigdy zamroziłam sobie jeszcze na 3 porcje :-)

Oj tak wszystko ma wplyw na smak fryteczek, a juz na pewno gatunek ziemniaka.

Teraz dostalismy ze wsi takie niedobre ziemniaki ze szok :( Niby mlode ziemniaki ale wcale tak nie smakuja, ech... i trzeba sie z nimi pomeczyc.

Dziś miałam najdziwniejszą zachciankę jak do tej pory
Zjadłam dwa karasie w occie i zagryzłam to kanapką z nutellą :szok:
chyba wkraczam w fazę tych dziwacznych zachcianek ciążowych :-D

Bryszka to prawda ;) Nieraz sama mam taki rzuc po slonym/kwasnym biore sie za slodkie :p Moj maz nie moze na to patrzec bo mu niedobrze, ehhehehe :p

A teraz wlasnie pojadlam hamburgerkiem i zastanawiama sie co by tutaj zjesc - stawiam na czekolade ;) Albo kisiel Slodka Chwila.

To ja też tak mam ,ze mieszam smaki,tzn na raz nie zjem ogórkow z czekoladą:-D,ale jem np nektarynkę a za chwilkę cos słonego.
Dzisiaj też zjadłam chleb z masłem i pomidorem zagryzając kabanosem a zaraz musli na sucho.Tylko,ze u mnie to się wydaje być normalne.Kiedyś bez ciązy uwielbiałam paluszki słone z lodami i najlepiej jeszcze z porzeczkową konfiturą :-p

Ja dzisiaj miałam skromną zachciankę bo na jagodziankę. Kupiłam sobie jagodziankę ale jakoś nie była za specjalna...

Fryteczki kochane mmm;D Ja uwielbiam jak mi siostra robi (ale mieszka daleko więc rzadko). Ale ja się boję jeść frytki często bo żeby mi za bardzo w tyłek nie poszło bo frytki to pochłaniacz kalorii. Kurna powinnam się ogarnąć i przestać liczyć te kalorie, w końcu w ciąży jestem a ja się zachowuje jakbym pracowała jako modelka i co dzień liczę kalorie.

reklama
A ja to ostatnio wszystko co jabłkowe. :-) Sok jabłkowy, ciasto z jabłkami, jabłka jako owoc, lizaki jabłkowe, ciastka i inne bajery :-)

Do góry