reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zachcianki ciążowe

U mnie niestety zadne obiady na slodko nie wchodza w gre, ewentualnie jak robie sama dla siebie, a moj T nie akceptuje niestety takiego obiadu, nalesniki na slodko to on moze miec ale na deser a nie na obiad :)
A dzis udka z kurczaka z ziolami i czosnkiem, mlode ziemniaczki i salatka.

reklama
Zacieram już raczki na gołąbki od tesciowej, które mąz przyniesie - sa zawsze takie pyszne! Ze tez mnie sie niegdy nie chce robic standardowych golabkow :p

Ale mi narobiłyście smaka na naleśniki :D Ja robię dzisiaj kotlety z indyka i cebuli z curry, po prostu pychota. Teściowa do nas wpada na obiadek, a potem goście będą z Warszawy, to mam nadzieję,że się ciastem objem :D Truskawkowe z galaretką.. pychota! :)

nimfi ja strasznie uwielbiam gołąbki najbardziej te zawijane w kapuście i do tego sos pomidorowy zjadłabym ale nie chce mi się robić dziś po prostu zrobię fileta z kurczaka, młode ziemniaczki i mizerie a na jutro zaplanowałam papryczki nadziewane takim samym farszem jak do gołąbków w sosie pomidorowym też pyszne.

U mnie dziś zupka grzybowa z makaronem ( z podgrzybków jeszcze z tamtego roku), a na drugie kotlet schabowy, ziemniaki i buraczki, a słodkie na obiad to ja ubóstwiam wręcz: naleśniki, racuchy, kluchy na parze - pychaaaa:laugh2:

mirelka mnie tak samo sie nie chce zawijac gołabków, jak juz to te bez zawijania zrobie.
No ale moze kiedys jak bede miala caly dzien wolny to sie skusze i hurtowo zrobie standardowych golabkow a potem zamroze ;)

A ja dziś na obiadek mam barszczyk czerwony i pulpeciki w sosie śmietanowo-pieczarkowym z kopytkami.
Właśnie pochłonęłam po kawałku pysznej tarty z morelami i torciku z poziomkami, dostaliśmy od rodziców i brata i jego żony, bo w sobotę mieliśmy uroczysty obiadek, coś na kształt parapetówy :-)
Zrobiłam fajne piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i pesto i zawijane szynką dojrzewającą, pyszne wyszły;-)

angie80- no na obiad to ja też mężowi naleśników nie daję tylko jako przekąske :) a tak musi się chłop najeśc porządnie po pracy mięchem :p

Jeśli chodzi o gołąbki ja lubie w rodzaju pulpetów większych z szatkowaną kapustą i sosem pomidorowym :)

co dziś robicie dobrego na obiadek ja nie mam pomysłu ale coś mi się zdaje że zaraz rozmrożę siekane do tego młode ziemniaki i oczywiście nie zastąpiona mizeria z ogórków :tak:

reklama
U nas tez obiadki tylko mięsne zupki lubimy ale rzadko, co do gołąbków to jak mam mega ochotke to teściową proszę to mi cały gar nagotuje ;)
a dziś ziemniaki schabowy i kurki w śmietanie ;D
Wogóle mam mega apetyt właściwie to nie jem tylko gdy śpię , mam wielką ochotę na słodkości ale ginka kazała ograniczyć ;( przynajmniej do czas aż powtórzę glukozę ....

Do góry