reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG

reklama
I pierwsza wizyta u gina za mną.
Ciąża potwierdzona. 5 tydzień. Umiejscowiona prawidłowo w macicy :-)
Na usg niewiele było widać oprócz pęcherzyka i ciałka żółtego.
Wcześniejsze zalecenia endokrynologa podtrzymane - luteina, Letrox do tego Pregna Plus + Pregna DHA.
Do tego komplet badań do wykonania na następną wizytę - 31.03 (jak ja wytrzymam te 3 tygodnie...)
Słowa lekarza: udało się Pani zajść w ciąże to już połowa sukcesu, teraz walczymy aby ta druga połowa również się dopełniła.
Prowadzi mnie już jakiś czas i wie, że dłuższy czas się staram i że nie było łatwo.

Dziewczyny, a jak Wasze pierwsze wizyty?

Cześć Kobietki.
Ja mam wizytę na 23. To będzie początek 7 tygodnia.
Jest możliwe, że usłyszę serducho, czy to za wcześnie?

I pierwsza wizyta u gina za mną.
Ciąża potwierdzona. 5 tydzień. Umiejscowiona prawidłowo w macicy :-)
Na usg niewiele było widać oprócz pęcherzyka i ciałka żółtego.
Wcześniejsze zalecenia endokrynologa podtrzymane - luteina, Letrox do tego Pregna Plus + Pregna DHA.
Do tego komplet badań do wykonania na następną wizytę - 31.03 (jak ja wytrzymam te 3 tygodnie...)
Słowa lekarza: udało się Pani zajść w ciąże to już połowa sukcesu, teraz walczymy aby ta druga połowa również się dopełniła.
Prowadzi mnie już jakiś czas i wie, że dłuższy czas się staram i że nie było łatwo.

Dziewczyny, a jak Wasze pierwsze wizyty?
Trzymam kciuki Ula! ;)

moja pierwsza w zeszłym tygodniu 4tc6d ale jeszcze nic widać nie było. Teraz we wtorek idę, będzie 5tc6d i się okaże. Jak coś będzie widać to pewnie będą i badania standard- tsh, różyczka, toksoplazmoza, hiv, żółtaczka, morfologia itd
a na 30.03 wizyta u mojego gina

caltha często chodzisz do gina :-) Ja też bym tak mogła bo ten czas do wizyty się tak dłuży :(
Powodzenia we wtorek, napisz jak było :-)

reklama
caltha często chodzisz do gina :-) Ja też bym tak mogła bo ten czas do wizyty się tak dłuży :(
Powodzenia we wtorek, napisz jak było :-)
gdyby było widać pęcherzyk to pewnie wizyta byłaby za 2-3tyg
niestety przez wcześniejszą pozamaciczną musimy sprawdzić czy pęcherzyka nie było bo za wcześnie czy trzeba go zacząć szukać poza macicą
a uwierz mi chciałabym chodzić raz na miesiąc
plus dwa poronienia i ciąża z przedwczesnym porodem, IUGR i stanem przedrzucawkowym i się robi- multum wizyt i stres do porodu

Do góry