reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

reklama
JA też po wizycie. Miałam usg szczegółowe, badanie serduszka, przepływów itd. Mała waży ok 3kg, długości ciała nie podał, główka w obwodzie 320, kość udowa 71. Wymiary wyprzedzają datę porodu o jakieś 4 dni. Łożysko w 1wszym stopniu dojrzałości:szok: dopiero. Więc tak jak sądziłam, u mnie w brzuszku dzieci muszą siedzieć dłużej, nawet łożysko dłużej się rozkręca;-). Serducho jak dzwon, posprawdzał nerki, żołądek, pęcherz, mózg i ponoć wszystko ok. Cipka też na miejscu:cool2:. Już tak ładnie nie widać dziecka, tylko fragmentarycznie. Buziaka już tak ładnie nie widać.
No i jestem zadowolona. Jutro mam badanie krwi na hbs i mocz. I będzie na tyle.
No i powiedział że nie ma przeszkód na poród naturalny, dziecko nie powinno przekroczyć 4 kg. Rokuje na 3800-3900. :-D. Przy moich poprzednich to chucherko będzie:-D

Agne- gratuluję wizyty i poczekaj a może to szybciej ze chcę wyjść z gniazdka. Ja też się nie nastawiam na szybszy poród. U mnie to bez różnicy i tak mam cc. Trzymam kciuki za następne wizyty

A ja nie mówiłam że mam teraz ktg raz w tygodniu. W środę zaczynam.

Byłam u Gina - po raz pierwszy miałam robione KTG - są delikatne nieregularne skurcze (przepowiadające). Szyjka nadal długa i zamknięta. Kolejna wizyta w środę.
Jeśli chodzi o paciorkowca (mam wynik dodatni) - jak zaczną się skurcze regularne mam nie zwlekać i jechać do szpitala i na IP machać wynikiem - dostanę antybiotyk.

Coleta a oni nie mogą dać tego antybiotyku przed porodem np. teraz. Ja odbiore wyniki na paciorkowca w poniedziałek. Ciekawe jaki będzie wynik.

Antybiotyk dają porodu, ja pamiętam, że jak nie miałam wyniku rodząc Q to mi go dali na pierwszym partym.

dziewczyny gratuluję Wam wizyt, to chyba już jedne z ostatnich i wątek przeniesiemy do archiwum :-)

Vivienne, teraz się nie podaje, bo może być nieskuteczny - a i tak w trakcie porodu będą podawać.
Jak dotrwam do terminu planowanego CC - nie będzie problemu - wszystkim się na spokojnie zajmą a jak coś zacznie się wcześniej to muszę jedynie zadbać o to aby szybko dotrzeć do szpitala.

reklama
Hej, ja po wizycie. Zła jak osa. Najpierw dupek się spóźnił prawie dwie godziny. Z łaską wypisał mi skierowanie na badania krwi i moczu oraz na usg. A na koniec się okazało, ze aparat do usg jest zepsuty i mam dzwonić po weekendzie, to mooooże będą wiedzieli kiedy będzie działać.

Szlag mnie zaraz trafi.

A na poród się nie zanosi. Szyjka długa i całkowicie zamknięta. Chociaż tyle. Bo mi się z tych nerwów rodzić odechciało

Do góry