reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

reklama
Dziewczyny cieszę sie, że wizyty przebiegły pomyślnie...dzieciaczki słodkie:-D byle tak dalej....
Moja córka,na tle waszych , to naprawdę wielka jest..ojjojojoj.......biedna moja "dziurka"...jak ja ją urodzę:szok:

No właśnie Kinderek też mu to powiedziałam, że wszędzie na necie szukałam to norma jest wyraźnie do 140, a on powiedział, że do 150 po dwóch godzinach w szpitalu w laboratorium w Sulęcinie ( czyli to gdzie robiłam) to jest nie cukrzyca, poza tym powiedział, że drugi mój wynik który zrobiłam niepotrzebnie według niego, wskazuje na to że mimo rosnącej ciąży nie wzrasta mi więc w ogóle : daj sobie spokój kobieto i zaczął się śmiać, pochwalił badania morfologii i moczu, że lepsze niż u niejednej nie ciężarnej i jak chce to mogę brać witaminy a jak nie chce to nie muszę ( nawet się nie przyznałam że czasem - często zapominam, poza tym dostarczam sobie witamin jedząc dużo warzyw) no ale kapsułki z kwasami omega dla dzidziusia to mam brać no i biorę, no i skupiliśmy się na badaniach małej po urodzeniu na tokso

a strasznie ci dziękuje, że zasięgnęłaś opinii na temat tej mojej tokso, może faktycznie będzie dobrze... buziak dla ciebie ;-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny, super się czyta o tym, jak dzieciaczki rosną, gratuluję wizyt każdej z osobna!

Mgiełka
, mój gin też twierdzi, że ta granica 140 po 2 godzinach nie jest aż tak sztywna, że spokojnie za normę można uznać wynik do 150, ale trzeba bardziej zwracać uwagę na swoją dietę.

Jeny Pyśka weź no tego posta do głónego wątku przenieś.....ja chyba ze zmęczenia tutaj go wrzuciłam.....sorki dziewczynki.........:szok::sorry:

gdybym nie zrobiła tego badania jeszcze raz, to nie byłabym ja .... haha mój mąż twierdzi, że nadgorliwość to moje drugie imię, ale reasumując cukrzycy ciężarnych nie mam, a słodycze i soki i tak ograniczam, nawet przed ciążą jadłam bardzo mało, no ja z tym co wiecznie jakieś diety i odchudzanie się haha
buziaki
Kota-Behemota właśnie rozmawiałam jakiś czas temu z położną z innego szpitala i mówiła mi to samo, że do 150 nie zwracają nawet uwagi na takie przekroczenie, że to według nich nie przekroczenie, no ale każda sytuacja jest inna, u mnie na szczęście to był tylko chwilowy zły wynik - cukrzycy brak!!!! hurra

reklama
no a u mnie wynik 142 jednak rozwinal sie w cukrzyce ktora toczy mnie coraz bardziej...i nieciekawe bylyby konsekwencje gdyby lekarz moj taki wynik nawet zbagatelizowal-takze najlepiej jednak nie ufac slepo lekarzowi tylko samemu trzymac reke na pulsie.

Do góry