reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

reklama
KROM, też byłam w szoku, że już takie duże. OM miałam 28 września, a wiem kiedy zaszłam w ciążę, bo za pomocą dziewczyn z "planowania płci" próbowaliśmy z mężem zaplanować braciszka dla naszej Natalci. Grunt, iż się udało za 1 razem:-) a co będzie...DZIECKO!!!! to najważniejsze, a czy powiększymy grono bab w domu, bądź też wyrównamy siły, okaże się. najważniejsze żeby było ZDROWE!!! i żebyśmy dotrwali do finishu

Witam ja jutro rano jade na badania czyli pobieranie krwi a w poniedziałek mam wizyte u mojej pani doktor i włąśnie wtedy dowiem sie czy ciaża się rozwija czy zowu zarodek obumarł.Wiec trzymajcie kochane kobietki kciuki na moje maleństwo.

Witam ja jutro rano jade na badania czyli pobieranie krwi a w poniedziałek mam wizyte u mojej pani doktor i włąśnie wtedy dowiem sie czy ciaża się rozwija czy zowu zarodek obumarł.Wiec trzymajcie kochane kobietki kciuki na moje maleństwo.

Eh! Też byłam dziś rano na pobraniu krwi. Chciałam iść w poniedziałek do mojego gin, ale wyniki będą dopiero we wtorek... buuuuuu, więc muszę poczekać na wizytę do czwartku.
Pobranie- masakra. Pielęgniarki bardzo miłe, ale ból polegał na tym, że musiałam być na 7:00 na czczo, a u mnie wiąże się to z obrzydliwymi mdłościami. Po prostu muszę zastartować dzień suchą bułką ok 5:30. Jak mnie zobaczyły taką bladą i zgiętą to wzięły bez kolejki, dały wiaderko a potem same mi moją coca-colę podały do picia (dobrze, że było wiaderko, bo podana tak późno niestety słabo pomogła i szybko ją oddałam:zawstydzona/y:)...
Ojoj, siedzę sobie teraz w pracy i staram jakoś ogarnąć. Jedno jest pewne! Maleństwo zdrowo rozrabia więc na moje oko będzie silne! OBY!

I ja się dopiszę dopiero niedawno zobaczyłam moją pikającą kropeczkę i już się bałam że jej nie zobaczę. Na pierwszym usg jakies 2 tyg temu widziałam tylko pęcherzyk bez tętna. Wielkość jego wskazywała na to żee ciąża jest 10 dni młodsza niż by wypadało z OM.. chyba nie muszę pisać co przeżywałam przez następny tydzien! Po tygoniu poszłam na umówiona wizytę i zobaczyłam już zarodeczek z tętnem (tego dnia wskazywało na ciążę 5 dni młodszą, co się może zgadzać ewentualnie) moje szczęście nie znało granic!! po 3 dniach miałam delikatne plamienie wiec poszłam do lekarza prywatnie i tez zrobił usg nawet przez sekundkę posłuchaliśmy serdunia :) 140 uderzen na minutkę cos cudownego. Był wtedy 7t4d z OM a na usg 7 tyg i 1 dzień. Jestem dobrej myśli :)) Zerknęłam w moją starą karrtę ciąży i okazuje się ze z synkiem na pierwszym usg byłam 7+6 z OM a z usg wyszlo 7+1 i tętno też 140 :))

No właśnie się zastanawiałam co u Ciebie, bo długo się nie odzywałaś. Cieszę się, że wszystko ok. Tym że jest młodszy się nie martw, to jest często. Ja też miałam 2 dni młodsze a na nast. wizycie nadrobił 4 dni :) Musiałaś mieć późno owulację. Gratuluję tego, że wszystko jest ok.

U mnie też Okruszek wychodzi młodszy ;) na pierwszym usg gdzie już coś było widać to było 7t3d i lekarz powiedział, że jest sporo młodsze ale ni kreślił dokładnie ile a na następnym wyszło że o 3 dni. Zobaczymy czy w poniedziałek mi zrobi usg i ile wtedy wyjdzie :)

reklama
Ja wizyte następną z usg mam 21.12 w koniec świata :p . Pozniej genetyczne 18.01 i jeszcze państwowo jestem umówiona na 24.01 ale nie wiem czy pójde.

Do góry