reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjęcia USG :)

Ja mam nadzieję posłuchać mojego maluszka... dokładnie za 7 dni... ale jak lekarz odradzi to pewnie jeszcze będę czekać na ten na razie najważniejszy dla mnie moment. Chyba wtedy dopiero tak na prawdę na prawdę poczuję, że jestem w ciąży.

reklama
Kochane ja w koncu 6 grudnia w Mikolajki zaliczylam wizyte u lekarza....ah az mi lżej na serduszku.... chcociaz to byla taka wizyta wiecie, iecej rozmowy niz dzialania....ale jest to lekarz rodzinny z uprawnieniami ginekologicznymi,,,,wiec mnie zbadal piowiedzial ,ze macica ladnie wyczuwalna, wszystko inne ok, pobral mi cytologie, krew, mocz i wszystko wyslala do zbadania.... poza tym wtedy to bylo skonczonych 10 tyg i 5 dni... w przyszlym tyg bede miala prawdopodobnie USG, Pani z recepcji bedzie do mnie dzwonila na kiedys udalo sie jej mnie umowic.... a tak to wszystko dobrze:)))) nastepna wizyta okolo 6 stycznia....po nowym roku mam dzwonic i sie dokladnie umowic;)

T.jpg
to moja dzidzia z 9 tyg, też cieszyłam się jak zobaczyłam jak się rusza...

Basiek: Spokojnie. Ja miałam 2 krwiaki, dosyć spore, brałam mega dawkę Luteiny i Duphastonu. I ostatnio jak byłam na wizycie ten największy zniknął, został jeszcze mały ale u ujścia macicy, więc nie jest źle. I nie leżałam plackiem. Oczywiście musisz się oszczędzać, uważać, ale krwiaki sie wchłaniają, więc powinno być dobrze:tak:

basiek ja mam też jakieś małe zmiany ale ona mówiła że to jest związane z rozpulchnianiem się macicy i mam luteinę, a jeszcze mam nadżerkę, ale w poprzednich też tak miałam, jedynie co miałam przez problemy z szyjką cc, ale nie musiało to być związane z krwiakiem.

Anecia- o jakie fajne dziecko i jakie duże to usg, bo u mnie to kropeczka była.

ja zrobiłam krew dzisiaj na CMV, toksoplazmę i HIV i jakoś nie chcę widzieć wyników, nie lubię odbierać z tych badań wyników zawsze jest jakiś stres

Basiek wiem co przeżywasz i wiem jakie to stresujace:( ale tak naprawde nic nie możemy zrobić poza oszczędzaniem się i wypoczywaniem...Ja tez mam krwiaka, mam zapisana luteine i nospe no i leze... i czekam jak na zbawienie na kolejną wizyte w przyszłym tygodniu. Na mnie podziałały właśnie uspokajająco wpisy w necie,bo zobaczyłam, że często się to zdarza i zazwyczaj tak jak pisze Prija krwiaki się wchłaniają:) Musimy być dobrej myśli i wszystko będzie ok:)Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę spokoju:)

Byłam wczoraj na pierwszym usg. Lekarz musiał ciąży trochę poszukać bo mam silne tyłozgięcie macicy. Szuka i mówi: "jest ciąża... pojedyncza...żywa" O matko jak się ucieszyłam :) Młode ma 5 mm i jest młodsze o 5 dni niż wynika z daty wyznaczonej na podstawie OM, co mnie nie dziwi bo cykle miałam ostatnio ok 32-34 dniowe. I zobaczyłam malutką pulsującą kropkę. Tętno 162 uderzeń na min. Cudo :)

reklama
Do góry