reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

Jestem po wizycie i koljenym usg - 6t5d. Pecherzyk 9mm wiec ciaza jest tydzien-dwa mlodsza. Zarodka praktycznie nei bylo widac...tego sie spodziewalam, ciesze sie jednak ze pecherzyk dobrze rosnie. Na serducho jest szansa za tydzien, lub za dwa. Tak sie ulozylo ze i za tydzien i za dwa mam wizyte, wiec bede widziec na biezaco co sie dzieje. Dostalam duphaston 2xdziennie i zastanawiam sie czy brac. Moja gin przepisala mi zapobiegawczo, ze wzgledu na moje poronienie, a moj nowy gin mowi ze to nie potrzebne... co robic?;/ Brac czy nie?

ja bym brała, to nie zaszkodzi a może pomóc - to moje zdanie - mi też po poronieniu lekarz kazał brać duphaston od owulacji na wszelki wypadek i tak się złożyło, że okazało się to ostatecznie konieczne bo tę ciążę też mam zagrożoną.

reklama
zoszka ciesze się,że wsio ok, przecież licząc od OM ciąża jest 2 tyg młodsza,dlatego się Ciebie pytałam po dzień owu..
zerknij na suwak bo chyba coś masz "nie teges"

wiem ze jest mlodsza o 2tyg niz OM ale u mnie jest jeszcze mlodsza, bo musiala mi sie owu przesunac [prawdopodobnie].. a dnia owu nie znam dokladnie, jedynie moge stwierdzic po bulu jajnika, ale bolal mnie w tym cyklu dwa razy 14 i 17.01 a wg lekarza owu byla pozniej, wiec nie wiadomo! Suwak dzis zmienie, nie mialam czasu wczoraj;)

Ja mam umówioną wizytę na 28 lutego, może troszkę późno ale poprzednim razem jak poszłam wcześnie to gin też mówił, że jest pęcherzyk i nic poza tym i kazał przyjść później, więc teraz trochę odczekam..

Ja mam umówioną wizytę na 28 lutego, może troszkę późno ale poprzednim razem jak poszłam wcześnie to gin też mówił, że jest pęcherzyk i nic poza tym i kazał przyjść później, więc teraz trochę odczekam..
ja jeszcze nie mam wizyty,ale pewnie tak jak Ty na 28 ego bądź 1-2 marzec. chcę zobaczyć już "krewetkę" hehe

Zoszka ja bym brała duphaston na Twoim miejscu - na pewno nie zaszkodzi - zresztą ja teraz też biorę.

A na wizytę umówiłam się 3 marca. To byłby 6 tydzień. Ale się zastanawiam czy to nie za wcześnie jednak na wizytę...Chciałabym, żeby już było serduszko i żeby było coś widać - wiecie kiedy najlepiej iść na pierwsze usg?

Maju jak sie nic nie dzieje to zawsze mozna poczekać np do 7-8 tygodnia wtedy dzidzia jest juz wieksza i widac wiecej :) i serduszko wiadomo ze juz bije !!!!!!!!!!!!

No właśnie ja chyba przełożę tę wizytę, bo po co mam iść - żeby nic jeszcze nie było wiadomo...A Ty Mamuśka kiedy idziesz?

reklama
Ja to jakies 2-3 tygodnie o ile wszystko bedzie dobrze !! ale sie musze dowiedziec jeszcze czy u mnie w przychodni gin ma usg czy nie , bo bez sensu gdyby nie było to bym musiala isc prywatnie :(

Do góry