reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reasumując- jak lekarz każe odstawić, to go posłuchać i nie martwić sie że jeszcze tego dnia urodze, jedynie przetrzymać te ku***wskie skurcze i donosić do końca:D??

życzcie mi tego kochane!! bardzo bym chciuała to mi najlepiej pasuje.

Ale chyba zagonie chłopa żeby przywiózł już wozek i łóżeczko skrecił coooo?

reklama
Ja też myślałam, ze jak luteinę odstawię to wszystko się ruszy. Tymczasem tak jak Kingolinka mam krótką szyjkę rozwarcie na półtora cm i nic. Dzidzia nie chce wyjść a mogłaby już to zrobić. Dzisiaj założyłam prześcieradło na łóżeczka, żeby nie było wymówki, że jeszcze wszystko niegotowe ;p

no właśnie jagmar mój lekarz twierdzi że ta granica to 37 tc a nie 36, i że dopiero wtedy masz 10% pewności że płucka już są ok... w sumie to relanium biore juz m-c i napoczątku pomagało, ale z czasem słabło działanie a teraz wychodzi na to że wogóle nie działa i na ostatni tydzien mam sie meczyc wstawaniem nawet w nocy co 3h na tabletkę;/;/;/
ciekawe tlkyo czy pozwolą mi to odstawić w nastepny weeked i czy od razu zaczne rodzić??:crazy:
bo ja nie zamierzam przenosić... tylko na moim suwaku pokazuje sie tc od @ a lekarz liczy od terminu porodu, wiec wg niego tydzień mi sie zaczyna w piatek a wg suwaka w srode. Ej jak mi nie powie że mam odstawić w 37 to zrobić to na własną ręke??

Mój lekarz tez ma takie zdanie i leki kazał brać do końca 36 tygodnia. Tyle, że nie miałam tej wątpliwej przyjemności co Ty wstawania co 3 godziny w nocy na leki :-(

reasumując- jak lekarz każe odstawić, to go posłuchać i nie martwić sie że jeszcze tego dnia urodze, jedynie przetrzymać te ku***wskie skurcze i donosić do końca:D??

życzcie mi tego kochane!! bardzo bym chciuała to mi najlepiej pasuje.

Ale chyba zagonie chłopa żeby przywiózł już wozek i łóżeczko skrecił coooo?

Ewa zobaczysz co ci teraz powie :)
a lozeczko skladaj kochana niech sie wietrzy :)

reklama
Ewa wózek to nie koniecznie musicie już przywozić, chyba że zaraz po porodzie na spacer się wybierasz:) ale łóżeczko powinniście złożyć bo niektóre bardzo śmierdzą. Moje chyba z tydzień śmierdziało jak nie lepiej

Do góry