reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

jesli chce sie zalapac na wrzesien to powinnam nie ograniczac seksu i czestego kucania :laugh2: kolejna wizyta w dzien planowanego porodu.

tak Ci lekarz powiedział??? dobry jest :-D

Hejka:) Ja dzis mialam wizyte mlody wazy 3kg :) Doktor powiedziala ze wlasciwie to pierwsza faza produ za mna glowka prawie w kroczu jak to powiedzial zartobliwie rozwarcie na dwa palce. W kazdym badz razie chcemy do konca wytrzymac czyli do 6 pazdziernika a na 7 juz sie umowilam na porod:) <cwaniak> Ogolnie wszytsko oki wiec czekamy jeszcze 2 tygodnie bo sie nam nie spieszy. Wazne zeby szyjka wytrzymała ;)

o proszę ta co jej się nie śpieszy już w akcji :-D
ciekawe czy wytrzymasz do tego 6

reklama
Byłam dzisiaj na wizycie na usg i jestem bardzo zadowolona i szczęśliwa. Warto było pójść, żeby uspokoić myśli i dowiedzieć się dobrych rzeczy. Doktor zmierzył i "zważył" dzidzie. Sprawdził łożysko i przepływy a na koniec porównał wyniki i wykresy z badaniem z 20 tc. Okazało się, że dziecko rośnie proporcjonalnie do czasu, waży już 2650 (a nie 2100 :angry: jak mi próbowała wmówić lekarka) jest proporcjonalne i nawet miała odruch oddechowy czy jak on to nazwał. Poruszała tak śmiesznie buzią. Jednym słowem jest gotowa to porodu :). Mam żyć i funkcjonować normalnie, nie muszę leżeć !

Kingolinka gratuluję udanej wizyty :). Ja jeszcze poczekam do 37 tc na wyniki posiewu i będę się starała o poród :D

Hejka:) Ja dzis mialam wizyte mlody wazy 3kg :) Doktor powiedziala ze wlasciwie to pierwsza faza produ za mna glowka prawie w kroczu jak to powiedzial zartobliwie rozwarcie na dwa palce. W kazdym badz razie chcemy do konca wytrzymac czyli do 6 pazdziernika a na 7 juz sie umowilam na porod:) <cwaniak> Ogolnie wszytsko oki wiec czekamy jeszcze 2 tygodnie bo sie nam nie spieszy. Wazne zeby szyjka wytrzymała ;)

suuuper!!! ciekawe czy przegonisz Rudson :-)

oo gdzie jest Rudson??

jagmar dobre wieśc,i to teraz się luuuuzuj :-) no i wcale nie mały didek :)

Herbata no seks na kucaka ciekawy pomysł a jaki przyjemny :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Ja też po wizycie młoda ma już 3040g, chociaż po rozmiarach wychodzi niby 35 tydzień :dry: mam już niestety łożysko III stopnia i na pewno trzeba będzie ją wcześniej wyganiać bo do terminu łożysko nie wytrzyma a niestety w ogóle się jeszcze do porodu leniuszek nie szykuję :dry:

no to rzeczywiśscie tzeba będzie ją pogonić.
Ja też byłam wczoraj. Mała jak drobinka, jak pozostałe dzieci. waży ok 2160.
Nic nie wskazuje na jakieolwiek zbliżanie sie porodu.
I takie mam fotki:
Madzia1.jpg

A tu widać że lubi płływać i nurkować ;-)
Madzia3.jpg

Kingolinka no to trzymam kciuki, zebyś wytrzymała do 6 :) w sumie już niedaleko :tak:

Miłka no a gin powiedział kiedy w razie czego będzie dziecię wyganiał??

jagmar wagę twój dzieć ma idealną, więc spoko luzik

a to spoko, mi gin kazał przyjść dopiero za 3 tyg. :wściekła/y:do tego czasu to ja już mogę urodzić, ale to szczegół
częściej chodziłam na początku ciąży niż teraz

reklama
sivi - na USG widać, pokazywał mi takie białe plamki które o tym świadczą :tak: ale sprawdzał przepływy i ilość wód i na razie nie mam się martwić ale trzeba to kontrolować :tak:

Do góry