reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

reklama
mi będzie gmyrał gin ;-)

wymaz należy pobrać zarówno z pochwy jak i odbytu osobnymi, jałowymi wymazówkami :tak:

a to dobrze wiedziec myslalam , ze tylko z pochwy ..

No mi dzisiaj to zrobili .
A tak pozatym wszystko ok .I nie mam co sie napalac na wczesniejsza porod ,bo szyjka bez zmian ,a mala za bardzo nie zeszla w kanal.:-p
Na wadze nie drgnelo.

jeszcze mala ma czas :)
super , ze nic nie przytylas :)

To ja ŻĄDAM możliwości wyboru kolejności !!!

I chwała, że z gardła jeszcze nie trzeba...

:-D jednym patyczkiem :-D

Ja byłam u położnej. Wyniki krwi mam bardzo dobre, bo żelaza dużo, chociaż to, bo po pomiarach brzucha/macicy wyszło że mała niewiele przybrała, jakieś 2300 teraz a to poniżej normy. Mam usg w czwartek więc pewnie nagle do 2500 nie skoczy i bedą mnie mordować jakimiś dodatkowymi badaniami. Okazało się też że w naszym rejonie planu porodu jako takiego się nie robi, no chyba że ktoś chce, ale i tak popytałam się o wszystko co chciałam. Dostałam tylko książeczkę jakie praktyki stosuje się u mnie w szpitalu i na co w razie czego mogę się decydować, ale o wszystkim będą ze mną rozmawiać jak się akcja zacznie. Dowiedziałam się że po odejściu wód czekają 12 godzin po czym wywołują, a po terminie czekają 12 dni i wtedy działają.

super , ze wizyta udana :))

wrocilam od poloznej! Mala ma 2700, ulozona glowkowo. wszystko cacy :-D

bardzo sie ciesze :)

Na wizycie wszystko ok, mały nadal główką w dół, robił tylko usg... Leki kazał już odstawić ale jak pisałam wcześniej biorę jeszcze do soboty :-p
Dodatkowo przepisał mi globulki chyba clotrimazol chyba zapobiegawczo bo mam brać tylko 2 razy w tygodniu po 1 globulce no i za dwa tygodnie kolejna wizyta + skierowanie na morfologię i mocz... A jakby się coś działo to wiadomo co mam robić :-D
A no i kazał obserwować ruchy...

super , ze jest ok !!

oby tak dalej dziewczyny :) same dobre wiesci !!

Ja tez gratuluje wszystkim udanych wizyt, super ze na naszym watku wszystko jest wporzadku :-)

z naturalnych metod wywolywania podobno dobry sex pomaga;-)

herbata to niezle ci polozna obmierzyla mala, ladna waga
sivi moze bedzie filigranowa, w koncu ty tez jestes drobna, najwazniejsze zeby dobrze przybierala
malutka to juz masz zielone swiatlo
elifit kciuki zacisniete

skad wiecie ile dzieci powinny wazyc? mi sie zdaje ze ten moj maluch jakis duzy jest bo ostatnio na wizycie (33tc) wazyl 2200

Moj mial 2535 wiec luz, podobno to tez nie jest za duze dziecko na ten tydz ;-)

Karolina ostatnio przeczytalam ze przy kolejnych ciazach dzieci nie schodza szybko w kanal, czasami kilka godzin przed porodem dopiero
tylko przy pierwszym porodzie dzieje sie to kilka tygodni przed

gosiane tez sluszna waga

Bardzo się cieszę, że wizyty udane :)
A co do tej wagi Maluszków to ja już nie wiem. Raz mówią, że za duży raz że za mały...

Ja to teraz mam banię w ogóle z tygodniami ciązy...
Bo liczy mi taki suwaczek z Pampersa i on zawsze od niedzieli nalicza mi nowy tydzień.
A 11 paź. czyli termin porodu wypada we wtorek niby w 40 tygodniu. No i nie wiem w końcu jak to liczyć poprawnie...

elifit &&&&&&&&&

malutka gratuluję, wszystko się ułożyło a chyba byłaś w najgorszym położeniu z nas wszystkich. Dobrze, że ten Twój wielkolud Cie przypilnował. A co lekarz co mówi, że kiedy masz się spodziewać porodu?

Właśnie o to chodzi ,że nic nie powiedział :wściekła/y: Powiedział ,że za dwa tygodnie wizyta, no chyba ,że coś się będzie działo to wiem co mam robić :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry