reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

zdjecie wstawie jutro. ja juz nie mam zadnego usg w planach do porodu, wiec ciesze sie ze sie odslonila cipencja :-)

reklama
ja tez juz po polowkowym. bedzie coreczka :-)

No to widze ze sie wylaniaja jednak dziewczynki na watku :-) a mialo byc siusiakowo :-D Super ze wszystko wporzadku!

Właśnie wróciłam z usg. Dzidź to mały akrobata, nóżki miało wyprostowane aż za główką i rączkami trzymało się za stópki :-D i jakieś takie śpiące było, nie chciało mu się ruszać, musiałam połazić żeby się odwróciło. No i w sumie dalej nie wiem co to!!! 60% do 40% że dziewczynka...nie chciało się odsłonić. Dobrze że mam niestandardowo jeszcze jedno usg bo do narodzin żyłabym w nieświadomości!! ale najważniejsze że wszystko w porządku, wszystkie pomiary prawidłowe.
Zobacz załącznik 355615

Jakies wstydliwe malenstwo jednym slowem :-) Najwyzej bedzie niespodzianka!

sivi-suepr ze wszystko w porządeczku:p:p

Nam tez lekaz jeszcez nie potwierdził ale za duzo dzidzia nie pokazala..za miesiac sie wyjasni:) no na takie zgadywanie to blizej dziwczynki:)bedzie babiniec:)ja tam sie ciesze

Zupka, gratuluje corci! Dziewczynki sa swietne! Ja sie ciesze ze moje pierwsze dziecko to cora i jakby druga byla, to bym sie tez nie pognewala;-) Oczywiscie z chlopaczka tez sie ciesze:)
No i domyslam sie ze wszystko w porzadku u Twojej ksiezniczki:-)
Sivi, moze maluszek joge trenowal?:-) Szkoda, ze sie Was tak przetrzymuje co do swojej plci, ale najwazniejsze ze zdrowiutki bobas:tak:

Anita, no to masz szczescie do lekarza ze tak wszystko sprawdza, ale to polowkowe to ma o tyle sens wlasnie w polowie ciazy ze juz wtedy wszystko to co sie mialo wyksztalcic do badania jest na tyle widoczne i zmierzalne ze mozna wykluczyc wiele nieprawidlowosci, we wczesniejszej ciazy pewnie mozna czegos nie zauwazyc, albo jakis organ mie mial czasu zeby sie dobrze rozwinac i moznaby niepotrzebnie panikowac;)...

ja dzisiaj też byłam na wizycie, ale niestety lekarz stwierdził że usg zrobimy za 3 tyg. podczas następnego spotkania :(

mam pytanie dziewczyny, może trochę głupie: czy wy dostajecie wszystkie zdjęcia waszego maleństwa na cd po usg, czy może je skanujecie i zamieszczacie na forum? bo ja zawsze dostaje zdjęcia tylko w formie wydruku

kasiadz chyba wiekszosc dziewczyn tak jak ja dostaje wydruki. Ja robie zdjecie telefonem albo kamerka w laptopie i dodaje na bb.

Kasiadz, ja tez zawsze wydruk i robie fotke aparatem, ale tym razem zauwazylam ze za drobna oplata mozna bylo plytke dostac i w sumie chyba malo kto z tego korzysta, bo sie nawet babka zdziwila ze chcemy, ale ja stwierdzilam ze wezmiemy sobie; wiekszosc tych fotek nic mi nie mowi, bo sa to poszczegolne kadry ktore byly potrzebne do pomiarow, ale w sumie jakies 40 fotek wyszlo i tak na pamiatke sobie wzielam (na wydruku dostalismy tylko profil malego i zdjecie stopek:))

Zobaczysz 3 tyg szybko zleca a dzidzia bedzie juz wieksza, wiec bedziesz miala co ogladac:-)

Aaa i mi sie przypomnialo, ze sie mlody nie chcial ktoras strona odwrocic i przy corce podobnie bylo, ale przy niej chodzenie, picie soku itp nie wplynelo na zmiane pozycji, a tym razem przyszla lekarka na konsultacje i kazala mi sie tylko na chwile na lewy bok polozyc i jak znow sie obrocilam na plecy to dzidziol sie wlasciwie ustawil... moze sie ktorejs przyda sprobowac jak maluszek odmowi wspolpracy przy pozowaniu do zdjec;-) Pewnie lekarze o tym wiedza, ale nie zawsze przyjdzie to do glowy w odpowiedniej chwili.

reklama
Do góry