reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze testy, brzuszki, usg, wyniki :)

Cieżko powiedzieć, ja nie mam dużego doświadczenia. Ja u siebie widziałam serduszko w 5t5d, ale tak jak już pisałam wcześniej dużo zależy od lekarza i sprzętu. Bo naczytałam sie historii gdzie dziewczyny miały już skierowanie do szpitala z rozpoznaniem pustego jaja płodowego a tydzień czy dwa pózniej biło serduszko :) u mnie np tez myślałam ze jestem w 6t4d wg daty OM a na usg okazało sie, ze to dopiero 5t5d :) myśle, ze powinnaś brać leki, dużo odpoczywać i cierpliwie czekać do następnej wizyty

reklama
Nasza dzidzia z wczorajszego usg :) , wszystko w najlepszym porządku - machała :)))) 8 tydzień

1467013801-1d1mld.jpeg

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, jestem tu nowa, dopiero się przywitałam. Mam do Was pytanie, czy któraś z Was nie widziała jeszcze zarodka na usg? Czy to normalne, że pęcherzyk 13 mm nadal jest pusty? Według daty ostatniej miesiączki jest to 6 tydzień i parę dni, ale od zapłodnienia dopiero 4 i parę dni.... Mam nieregularne, długie cykle, tyłozgięcie, pcos i Bóg wie co jeszcze ;) , ale jestem dobrej myśli i bardzo chcemy mieć dziecko. Lekarze bardzo mnie nastraszyli, do tego plamienia, duphaston, luteina. Doradźcie proszę, wesprzyjcie na duchu...
Za tydzień półtora powinnaś coś zobaczyć najlepiej liczyć od zapłodnienia , bo jednak owulacja może się opóźniac i Bóg jeden wie co jeszcze i ogólnie jak to się liczy ;) , ja byłam na usg I wg usg był to 5 tydz 6 dzień i było widać serduszko , u każdego to kwestia indywidualna ale bądź dobrej myśli , sprawdź betę jeśli chcesz zobaczyć czy wszystko się rozwija dobrze i beta prawidłowo przyrasta albo poczekaj około tygodnia czy 2 i idź na usg powinno już być widać :) , trzymam kciuki !

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Świetnie jest widzieć Wasze cudne Maleństwa, ja też się pochwalę więc swoim - wtedy początek 7 tyg, dziś jesteśmy w 9 i za 2 dni wizyta u gin więc mam nadzieję zobaczyć już nie tylko małego "kleksa" ;)
Podobno nawet gdzieś tam Pan Doktor widział serduszko ;)

Moje 4 mm szczęścia ;)

upload_2016-7-3_21-25-38.png

Załączniki

• upload_2016-7-3_21-25-38.png
    upload_2016-7-3_21-25-38.png
    307,7 KB · Wyświetleń: 2 011
reklama
Do góry