A
Agnezzz
Gość
Asia23 pisze:Witam :-)
Ja niestety doskonale znam temat remontowo- budowlany... Właśnie urządzamy nowiutkie mieszkanie, w standardzie były tylko okna i drzwi wejściowe... A ponieważ szarpnęliśmy się na dwupoziomowe, to stawiam od dwóch tygodni ściany z tatą na górze - i już wymiękam fizycznie i psychicznie, a końca nie widać :-( W piątek musiałam nawet parkieciarzowi pomagać podłogę układać, bo źle chciał mi kolory drewna ułożyć ;-/
W rozmowie mama stwierdziła, że nic dziwnego, że nie udało się nam zafasolkować w tym miesiącu, jak cały czas biegam z materiałami, i siedzę na budowie od rana do wieczora :
Co do kuchni - ceny zależą mocno od materiałów i powierzchni, ja za swoją 12m2, z drewnianymi frontami zapłacę 8tys zł, wg mojego projektu jest robiona. Gdybym chciała z mdf-u i płyt wiórowych, to byłaby ok 2tys zł tańsza. Na sprzęt wydamy ok 5tys zł, w tym jest kuchenka, okap 90, zmywarka i zlew.
Asia przywracasz mi nadzieję. Ja się własnie najbardziej boję ceny całego sprzętu, bo taki co sobie wymarzyłam jest kurna drogi :
Bardzo chciałabym też zlew kamienny - ale cena : : :
No ale Asia - powiało optymizmem. Czyli cel pierwszy - uzbierać ile się da, a potem pomysleć co za to mozna kupić