reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze testowania...

chyba też się skuszę na te testy..tylko trochę strach..bardzo pragniemy już drugiego szkrabka, wytęskniony i wystarany..I gdyby się okazało, że naturalne poronienie. Ale skoro takie czułe, to może faktycznie w tym miesiącu jakoś inaczej.
Eni20 wydaje mi się jednak, że powinnas sie już pomalutku cieszyć :) Życzę tego mocno.
Właśnie, z tą luteiną..biora ją na wyregulowanie cykli (bo bywają bardzo długie,ponad 40dni) i lekarka mówiła-brać od 15dc przez 10dni i przerwać (2x1). I powinna po kilku dniach wystąpić @. No tak,ale ja czytałam i z opini różnych osób, że bezpieczniej jest sprawdzić testem czy nie ma ciąży..jak jest..to jeszcze brać dalej.
No bo chyba gdy nie ma ciąży a dalej się bierze luteinę to @ nie wystąpi. Mam nadzieję że dobrze to interpretuję. Oj też bym już chciała aby ten cykl był owocny

reklama
wiem, co czujesz;) my tez msylelismy ze drugie dziecko latwiej da sie zmajstrowac;)a to juz 4cykl;) skus sie na te testy;), ja wlasnie nie wiem co mam o nich myslec, bo mi wyszla ta kreskapo 2minutach;( a nie po 40sekundach:(tylko tam jest napisane ze po 5minutach jest niewazny i nie wiem co o tym myslec:(

Ja zrobilam przedwczoraj tescik, - wyszedl negatywnie... podobno mozna go robic juz po owulacji. W instrukcji pisalo, ze 11 dni po ow. No ale mam problem,bo po porodzie nie mialam jeszcze @. Szyjka zamknieta, ciasno i mieciutko, tepka 39.8, wiec co myslec?

Witajcie staram się już o dzieciątko 3 miesiąc i chciałam zapytać, badanie krwi w jakim czasie wykrywa ciąże trzeba czekać cały miesiąc? czy można wcześniej. Bo niby są testy ciążowe co wykrywają już ciążę po 6 dniu dniach od zapłodnienia, ale czy to prawda?Proszę o odpowiedż

badanie w kierunku ciąży z krwi czyli beta HCG, mozna wykonac juz po 10dniach od zaplodnienia,ale radze poczekac do terminu miesiaczki i wtedy je zrobic, ostanio znajoma poleciala na takie badnie tydzien przed terminem i wykazalo jej bardzo wczesna ciążę, cieszyla sie bardo, a po kilku dniach zaczela krwawic:( co nazwano w szpitalu spoźnionym okresem:(, stalo sie tak gdyz 40% ciąż ulega samoistnemu poronieniu w terminie miesiaczki

dziekuje:) a wczoraj robilam bete i wynik 150:)
Nadain poczekaj troche z tym testowaniem, beta po 10 dniach od ewen zaplodnienia daje wynik

reklama
Cześc wszystkim forumowiczką, jestem tu nowa. Staramy się z męzem o dziecko jakieś 1,5 roku, ostatnio brałam clo, zawsze miałam neregularne miesiączki, po pierwszej dawce dostałam @ 19 sierpnia, i od tamtego czasu nie dostałam choc znowu zażyłam clo, jeszcze mam wielką nadzieje że jestem w ciąży,choc zrobiłam test bHCG z krwi i wynik negatywny ( 28 września), boje zie isc do lekarza eby mi nie powiedział że nie jestem w ciązy, tak bardzo bym chciała byc:sick:. czy myślicie że mimo wyniku moge byc w ciąży. O objawach nie będe pisac bo napewno są urojone. Pozdrawiam.

Do góry