reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze testowania...

chyba też się skuszę na te testy..tylko trochę strach..bardzo pragniemy już drugiego szkrabka, wytęskniony i wystarany..I gdyby się okazało, że naturalne poronienie. Ale skoro takie czułe, to może faktycznie w tym miesiącu jakoś inaczej.
Eni20 wydaje mi się jednak, że powinnas sie już pomalutku cieszyć :) Życzę tego mocno.
Właśnie, z tą luteiną..biora ją na wyregulowanie cykli (bo bywają bardzo długie,ponad 40dni) i lekarka mówiła-brać od 15dc przez 10dni i przerwać (2x1). I powinna po kilku dniach wystąpić @. No tak,ale ja czytałam i z opini różnych osób, że bezpieczniej jest sprawdzić testem czy nie ma ciąży..jak jest..to jeszcze brać dalej.
No bo chyba gdy nie ma ciąży a dalej się bierze luteinę to @ nie wystąpi. Mam nadzieję że dobrze to interpretuję. Oj też bym już chciała aby ten cykl był owocny

reklama
wiem, co czujesz;) my tez msylelismy ze drugie dziecko latwiej da sie zmajstrowac;)a to juz 4cykl;) skus sie na te testy;), ja wlasnie nie wiem co mam o nich myslec, bo mi wyszla ta kreskapo 2minutach;( a nie po 40sekundach:(tylko tam jest napisane ze po 5minutach jest niewazny i nie wiem co o tym myslec:(

Ja zrobilam przedwczoraj tescik, - wyszedl negatywnie... podobno mozna go robic juz po owulacji. W instrukcji pisalo, ze 11 dni po ow. No ale mam problem,bo po porodzie nie mialam jeszcze @. Szyjka zamknieta, ciasno i mieciutko, tepka 39.8, wiec co myslec?

Witajcie staram się już o dzieciątko 3 miesiąc i chciałam zapytać, badanie krwi w jakim czasie wykrywa ciąże trzeba czekać cały miesiąc? czy można wcześniej. Bo niby są testy ciążowe co wykrywają już ciążę po 6 dniu dniach od zapłodnienia, ale czy to prawda?Proszę o odpowiedż

badanie w kierunku ciąży z krwi czyli beta HCG, mozna wykonac juz po 10dniach od zaplodnienia,ale radze poczekac do terminu miesiaczki i wtedy je zrobic, ostanio znajoma poleciala na takie badnie tydzien przed terminem i wykazalo jej bardzo wczesna ciążę, cieszyla sie bardo, a po kilku dniach zaczela krwawic:( co nazwano w szpitalu spoźnionym okresem:(, stalo sie tak gdyz 40% ciąż ulega samoistnemu poronieniu w terminie miesiaczki

dziekuje:) a wczoraj robilam bete i wynik 150:)
Nadain poczekaj troche z tym testowaniem, beta po 10 dniach od ewen zaplodnienia daje wynik

reklama
Cześc wszystkim forumowiczką, jestem tu nowa. Staramy się z męzem o dziecko jakieś 1,5 roku, ostatnio brałam clo, zawsze miałam neregularne miesiączki, po pierwszej dawce dostałam @ 19 sierpnia, i od tamtego czasu nie dostałam choc znowu zażyłam clo, jeszcze mam wielką nadzieje że jestem w ciąży,choc zrobiłam test bHCG z krwi i wynik negatywny ( 28 września), boje zie isc do lekarza eby mi nie powiedział że nie jestem w ciązy, tak bardzo bym chciała byc:sick:. czy myślicie że mimo wyniku moge byc w ciąży. O objawach nie będe pisac bo napewno są urojone. Pozdrawiam.

Do góry