reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze testowania...

reklama
kochane 30-tki i inne dziewczyny piszące w 30-tkowym watku:zawstydzona/y: :zawstydzona/y:
przez pomyłkę włączyłam wasz wątek w "nasze testowania". mam nadzieje ze uda się go odzyskac...
bardzo was przepraszam:zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:
miałam wrzucić do "naszych testowań" wątek założony przez Anioleekk78, i zaznaczyłam sąsiedni.
napisałam już do wyzszych instancji i ratunek. jelsi się nie uda odzyskac, utwórzcie nowy wąteczek... albo można zmienić temat tego wątku..

przepraszam najmocniej:zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y: :zawstydzona/y:

Witam
czy prawdą jest, że test należy wykonać tylko rano? chyba zwariuje do rana z nerwów. Ja już chcę wiedzieć teraz, po południu:))) tak długo już czekam...:):-(

Basiu, już się pewnie doczekałaś, bo pisałaś wczoraj..
Test najlepiej wykonywać rano, bo wtedy stężenie hormonu jest najwyższe i wykrywa nawet wczesną ciążę, po południu moze przekłamać i pokazać, że ciąży nie ma, a jest. Teraz niby są bardziej czułe testy, ale ja, jeśli zrobiłam po południu to i tak rano sprawdzałam. A Twój teścik jak? pochwalisz się, czy to tajemnica? Pozdrawiam.

Nawet dzień po terminie spodziewanej miesiączki. Jeśli masz nieregularne, to w czasie przybliżonym. Oczywiście jeśli wyjdzie negatywny, a miesiączka się nie pojawia, to warto powtórzyć po kilku dniach. :-)

wczoraj kupilam najczulsze testy ciążowe sikane, maja czulosc 10mlU/ml, podczas gdy wiekszosc ma 25. Zrobilam sobie go popoludniu, do terminu @ mam jeszcze 3 dni i wyszla blada kreska po dwoch minutach. Normalnie to bym sie cieszyla,ale podbno one moga byc za czule i wykryc norme HCG u kazdej kobiety, zamiast ciąże, :( czy ktos robil takie tesy?

eni20mnie się wydaję, ze raczej nie wykryje normy, bo ciąża jest >5 (wg norm przy teście z krwi-betaHCG)
Zrób ponownie test za kilka dni,po terminie miesiączki. Bo wiesz, raczej nie że testy wykryją normę, a to, że w terminie miesiaczki może nastąpić samoistne poronienie. A to się zdarza w 40%, bardzo często nawet nie wiemy, że jesteśmy w ciazy (hehe,staraczki raczej wiedzą wcześniej) z tegoż powodu własnie najlepiej robić test po terminie @. Aby uniknąć rozczarowania..

Ale bardzo Cię proszę zdradź nazwę tego testu i w jakiej jest cenie? (interesuje mnie to,bo biore luteinę, ktora po 10 dniach odkladam..ale jak jest ciąza..to lepiej dalej brać)Korzystam z tradycyjnych płytkowych testów..ale może lepiej własnie ten sikany

reklama
NAJCZULSZE testy ciazowe NAJTANIEJ test ciazowy (206734222) - Aukcje internetowe Allegro

to link do aukcji:) na sztuki tez sprzedają;)właśnie wiem o tych poronieniach:( znajoma niedawno miała taka sytuacje, zrobiła test 3dni wcześniej, wyszły 2kreski, poleciała na betę, była ponad 20, zadowolona, a tu....za 3dni okres:(staramy sie 4miesiace o drugiego beybika:) i jak przychodzi moment testowania, to już nie mogę sie doczekać;)
a płytkowy to tez sikany;)chodziło mi ze nie z krwi;)tylko sikacz:) ten najczulszy jest paseczkowy:)bo są jeszcze strumieniowe:) na nie to sie fajnie sika:) ale maja czulosc 25, a ja szarpnęłam sie w tym cyklu na coś extra:) zobaczymy za kilka dni;) a luteiny nie odkładaj, bierz ja dalej:)

Do góry