reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze skarby są na świecie- a tak wygląda ich życie :)

reklama
dziewczyny dziekuje ;] no u nas wydaje sie sielanka ..ale pewnie na krotko bo syn bedzie w koncu zazdrosny ale staramy sie tak robic ze ja zajmuje sie mala a maz synem i potem na odwrot ciezko jest. Dzis sciagalam szwy - pani polozna stwierdzila ze nie dziwi sie ze mnie bolalo bo szwy nierozpuszczalne w srodku mialam dzis o wiele lepiej chadzam ;]

Mala sie unormowala i je co 3,5-4 h wiec chyba wychodizmy na prosta ...łuska kakaowa jest te best na mleko ;]

zdjecia- czekam az maz mi wysle z aparatu na meila - jak widzicie moc urzedowa musza nabrac;/

Ojej Kasiurkowa nie wierze w to co czytam :)) Dopiero co dopiero!!! co pisalas, ze brzuchol duzy, ze lezysz i czekasz..a ty juz masz swoja dzidzie noo :happy::happy: I tak Ci zazdroszcze jej..

A powiedzcie durnej mi..ja naprawde nie mam doswiadczenia z niemowlakami/noworodkami... Czy one naprawde duzo placza?? I placza tak bez powodu jak mi rodzice wmawiaja, ze ja plakalam ?? Czy tylko jak glodne, mokre a jak starsze sa to inaczej? Czy nie ma znaczenia noworodek a starsze niemowle?? Bo tez czytalam, ze pierwsze 3-4 tygodnie to małe tylko je i spi, a dopiero potem zaczyna wiecej nie spac, plakac... Wiem glupie ale serio zielona jestem :frown:

Dziewczyny ja to samo zielona, i jak tylko się tutaj coś pojawi chłonę jak gąbka :) wczoraj przed snem troszkę chciałam poczytać gazetek o dzieciach i normalnie się zdołowałam, że to wszystko jest takie skomplikowane, że ta mała istotka zaraz wyjdzie i będzie miała tyle oczekiwań, wymagań i wszystko trzeba wiedzieć, jak karmić, jak nosić, jak pielęgnować potem jak dbać by się dobrze rozwijało... uffff zaczynam mieć większy stres z tym co będzie po porodzie jak sobie dam radę :((

kamilka może uda mi się ciebie pocieszyć;-) Ja przed pierwszym porodem też bardzo się bałam, bo to jednak odpowiiedzialność, nowa sytuacji i takie tam...ale jak Pati się urodziła to samo przyszło, instynktownie wiedziałam co mam robić, w razie wątpliwości zawsze można poradzić się starszyzny ( oni są bardzo chętni do pomocy:-)). Matki szybko uczą się rozpoznawać potrzeby maluszka:tak:, najważniejsze to kochać tego młego bąbelka, ale z tym to nie ma problemu.

reklama
Do góry