reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kira alez to powaznie wszytsko brzmialo, pewnie sie bardzo wystraszylas :-( Cale szczescie ze nie jest tak zle jak przewidywala lekarka. Oby Adasiowi wszystko szybko minelo.

Karolki brawa dla malego chodzika Karolka!! Oby nozki niosly go lekko przez zycie! Nam do skonczenia 11 miesiecy zostaly 2 dni, ale nie sadze aby cos sie mialo wydarzyc ;-)

Natalia ja to naprawde nie wiem czym Ty sie teraz chwalisz, ja myslalam ze Piotrus byl pierwszym smigaczem... a Ty nas poporstu oszukiwalas tymi filmikami :angry: Nieladnie ;-)

reklama
Kira-To super że nie jest tak groźnie jak to wyglądało na początku.
Karolki-Ogromne gratulacje dla nowego chodziaczka,
Natalia-Jak to zaczął chodzić przecież on chodzi już długi długi czas,a nawet biega.

Kira - no to nieźle. Z tą anginą, to Filip też NIBY kiedyś miał. Ale to zwykła doktor mu wywróżyła. Dała zastrzyki. A później sie okazało że anginy ropnej nie miał. Do tego kilka pediatrów powiedziało mi ze dziecko w tym wieku nie może mieć anginy ropnej - bo coś tam ma niewykształcone i ble ble ble. Więc sama nie wiem niby w jakim wieku moze być ta angina ropna :confused: - laryngolog przeciez by się nie pomyliła u Adasia, bo to specjalista od gardełka!!!

Życzymy szybkiego powrotu do zdrówka. Co Adasiowi przepisała?

Ja wczoraj rano byłam u lekarza z tym katarkiem, ale na szczęscie było ok, ale o 18 tak zaczął sie drzeć, że przez 15 minut na rękach wrzeszczał jakby go ze skóry obdzierali. Jak bidulek strasznie wyglądał. Nochalek czerwony od kataru i płaczu, oczy zapuchnięte, cały czerwony. Wezwałam lekarkę znowu i okazało się ze to znowu ząbki. Dałam czopka i Ibufen i przeszło. Rano też kazała dac i na wieczór. A później zaczekać. POwiedziała że idzie cały garnitur ząbków. No ale nie sprecyzowała co to znaczy, czyli że które idą (bo że idą to nawet po ślinieniu da się zauwazyć, cały czas mokre koszulki ma i palcami dłubie w buźce).

No i jeszcze też chcialam sie pochwalić co umie Flipek - najpierw coś czym jeszcze sie żadna nie chwaliła :-p - nauczyłam go robić "AMEN". Jak słyszy to słow to od razu składa rączki i patrzy w górę (szuka Jezuska :-))
Umie bić brawo, sam włazić na krzesełko do karmianie i do łóżeczka turystycznego (chodzić nie chce tylko raczkuje). Umie karmic mamusie łyżeczką, siebie też, tyle że bardzo sie brudzi. Jak je flipsa lub bułeczkę to jak go ktoś poprosi to zawsze poczęstuje. Pokazuje oczka, włącza mi melodyjki w zabawkach jak go poproszę. Przytula sie i buziaki daje jak ktoś poprosi. Papa robi trochę nieudanie - jak już ktoś z oczu zniknie to mówi takim cichuśkim głosikiem "PA" i podnosi raczkę.
No to sie nachwaliłam mojego bąbelka :sorry2:. AA - nie umie naśladować zwierzątek, ale rozpoznaje pieska i kotka:blink:

Hehe dziewczyny przestancie....:-pno wiem śmigał wczesniej ale i tak za nim biegalam i dosc czesto sam chwytał reke a teraz juz nie:tak:

Kira zdrowka dla Adasia:-)

Karolki gratulacje super że Karolek śmiga:-)

No gratulacje dla Karolka i Piotrusia!!!! :-)
Kuba też wspina się po schodach, a jak ryczy jak go z nich ściągamy...
Kira zdrowia dla Adasia, pisz jak się czuje bidulek?

Witam was:-)
U nas ciężka noc...:-(Ola w nocy dostała strasznego kaszlu jeszcze tak mocno i glośno nie kaszlała. Dosłownie co chwile się budziłam i patrzyłam czy oddycha bo tak ciężko oddychała chwilami:no:Modliłam sie żeby ta noc jak najszybciej mineła, bałam się ,że cos się stanie. Dawałam jej często pić ale było słychac że ma okropnie sucho w gardelku .Gorączki nie miała choc teraz jest taka troszke ciepła. No i oczywiście już zrobiła jeden luźny stolec.:baffled: Ok 14 jedziemy do tej samej kobiety co ostatnio. Zobaczymy co powie. Mam nadzieje , że to nie oskrzela:-(i że jakoś obedzie się bez antybiotyku. Tylko przy takim kaszlu to ja niewiem...
Ryczeć mi się chce bo się cieszyłam ,że jej przeszło a tu masz.... powtórka z rozrywki. Niewiem czemu ona mi tak choruje. Czy u nas juz jest to dziedziczne czy co. Ja i mąż też jako dzieci często chorowaliśmy jak nie angina to oskrzela.:szok: W ogóle chcielismy jechać do szwagierki do Niemiec i coś czuje, że nigdzie nie pojadę, bo mało ,że to bardzo daleko 800km to jeszcze jak mi tam zachoruje to nie będzie ciekawie.

Ostatnia edycja:
Niestety musimy udac sie do szpitala. Ola ma duszności, lekarz boi sie że mała może się udusić . Kobieta twierdzi że to astma.:szok::-:)-:)wściekła/y::angry::no:.Odezwe sie pewnie za kilka dni. Trzymajcie za nas kciuki.

Edyta - trzymamy za Oleńke mocno kciuki. Mam nadzieje że to nie astma:-(, napisz koniecznie jak już Wam coś konkretnego powiedzą.

reklama
Do góry