reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Tak, tylko co to jest, czego jest ona wynikiem? Bo ja pojecia nie mam.

To hormony, powodują zaciemnienie linii, którą wsztstkie mamy (tak samo ciemnieją nam brodawki i wargi tam na dole). Mądrość ludowa głosi, że ta linia jest po to, by położony nam na brzuchu po porodzie dzidziuś miał wskazówkę, którędy pełznąć w kierunku cycusia ;-);-)

reklama
Ja tej krechy nie mam ale za to mam wypasione żylaki, które chyba po ciąży raczej nie znikają :-:)-:)-:)-(. Zakichane geny po tatusiu u mnie wychodzą :crazy::crazy::crazy:. Pytałam lekarza czy mam nosić jakieś rajstopy, stosować maści - mówił że to niewiele da :-(

Ja też nie mam jeszcze tej krechy, ale pewnie się pojawi. A to hormony na pewno!!!
Co do znikania to podobno może się utrzymywać dobrych kilka miesięcy!

Dziewczynki, czy Wy śpicie na boku lewym lub prawym, tak jak zalecaja? Ja się staram, ale czasem niestety budzę się i leżę na wznak, a ostatnio na szkole rodzenia lekarka opowiadała nam co się dieje jak śpimy na plecach, jak zamyka sie światło w żyle głównej i że to niedobre dla dzidzi. Ja się tym jakoś strasznie stresuję i przez to srednio sypiam w nocy.

Sypiam zazwyczaj na lewym, ale juz nie daje tak rady. Po pierwsze boli mnie caly czas od tego lewe kolano( bo prawa noga cala noc lezy na lewej i ja uciska), po drugie boli mnie lewy bark, a po trzecie wole spac na prawym boku, bo wtedy mam glowe skierowana do sciany-zawsze tak spalam.

reklama
ja wiekszosc nocy spie na lewym boku,ale przekrecam sie tez na prawy...i tak 75% na lewym, a25% nocki na prawym.na wznak nie spie bo nie moge wtedy oddychac

Do góry