reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

no laseczki... co poniektóre macie godne podziwu plany:szok::-)
ja mam włożony implant antykoncepcyjny na 3 lata i póki co nie planuję go wyjmowac;-), ale to musi byc piękne wychowywac razem 2 szkrabów-duzo sie dzieciacvzki od siebie nauczą i będą razem szczęśliwsze:tak:
powodzenia dla wszystkich planujących
swoją drogą to chyba miałyście łatwe porody:happy:, ja boję się przeżywac ten koszmar od początku:baffled:

reklama
Podziwiam was dziewczyny:-) :szok:Ja nie miałam odwagi na taki krok ale nawet jak bym chciała to mi nie było wolno po cc. Z doświadczenia wiem, że jak się w wir pracy wciągnie to trudno później się zdecydować dlatego trzymam za was kciuki.

A ja dziewczyny uważam ze to trochę niesprawiedliwe.
Drugie dziecko teraz ma gorszy start, organizm jest wyekspoatowany ciążą i porodem, dlatego musi naprać sił, witaminy, kwas foliowy, dieta i czas tak potrzebny dla ciała i duszy.

Mimo wszystko wolałabym wrócić do formy, a drugie, owszem jak mała pójdzie do przedszkola, chcę również dużo mieć dla niego czasu.

A ja dziewczyny uważam ze to trochę niesprawiedliwe.
Drugie dziecko teraz ma gorszy start, organizm jest wyekspoatowany ciążą i porodem, dlatego musi naprać sił, witaminy, kwas foliowy, dieta i czas tak potrzebny dla ciała i duszy.

Mimo wszystko wolałabym wrócić do formy, a drugie, owszem jak mała pójdzie do przedszkola, chcę również dużo mieć dla niego czasu.
Wlasnie to mnie najbardziej martwi.Zastanawiam sie czy isc na zywiol i co ma byc to bedzie, czy przez ten rok jeszcze sie zabezpieczac( inaczej, niz przez tabletki), zdrowo odzywiac itd.

Zastanawiam sie czy isc na zywiol i co ma byc to bedzie, czy przez ten rok jeszcze sie zabezpieczac( inaczej, niz przez tabletki), zdrowo odzywiac itd.

polecam opcję B.
spokojnie karmić Bartosza, zregenerować odrobinę organizm (bo jednak ciąża to potężny wysiłek nawet jeśli super przebiegała), zabezpieczać się, a w stosownym czasie zrobić komplet badań i wtedy myśleć o rodzeństwie.
dzieci muszą mieć zdrową i silną matka - a szczególnie matce potrzeba dużo sił jak będą ją ganiały dwa szkraby.

ja bym sie jednak wstrzymała...wpadka to wpadka wiadomo ale jak juz planowac, starac sie, zdecydowac ze juz to lepiej chyba zregenerowac siły, porobic badanka, przygotowac sie na wszelki wypadek ze ta ciaza bedzie ciezsza itd jednym slowem zaplanowac wszystko:-)
my sie teraz wstrzymujemy bo chcemy wszystko poplanowc a przede wszystkim znalezc sobie wieksze lokum...wic corcia rodzenstwo bedzie miec pozniej:-)

Ja podobnie jak Iwi82 zakładam sobie implant i 3 latka z głowy:tak: Chcemy sobie z mężem zrobić kilka lat przerwy.Natalka podrośnie,ja odpocznę i wtedy postaramy się jej o rodzeństwo;-)

ja biorę tabletki do trzech dni i wczoraj w nocy jak wstałam to było mi strasznie niedobrze i słabo. nie wiem, może to okres, a może jednak tabletki. na razie w ciągu dnia cuzję się dobrze, jak kiedyś brałam tebletki to też brałam je wieczorem więc moze przesypiałam ten moment w którym mogło mi być niedobrze. zobaczymy, jak nie to je odstawię i będziemy poprostu z mężulkiem uważać.
moi rodzice mają dwójkę dzieci z grudnia, więc mama zaszła w ciążę 2 miesiące po porodzie. ale to drugie było planowane bo mama nie miała z kim zostawić mojego brata. jakoś sobie poradziła ale było jej na pewno ciężko

reklama
Ja już na szczęście nie muszę planować- swoją dwójeczkę już mam:-) i jeszcze dobrze się złożyło, że to synek i córcia. Teraz już seksik nie będzie taki beztroski bo kolejnej ciąży już nie chcę, teraz jeszcze ze względu na moje zdrowie- dwa cc!!! W drugiej ciąży troszkę pomógł nam los bo świadoie ciężko było się zdecydować.

Do góry