reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Wczoraj wieczorem zalozylam sobie globulke dopochwową. Po jakims czasie poszlam do lazienki, patrze na wkladke, a tam krew...troche sie wystraszylam, ale w sumie mam problemy z zakladaniem globulek, wiec pewnie cos podraznilam i stad ta krew. Tera jest ok. Moje cisnienie jest na poziomie 130-140, wiec rewelacji nie ma. Modle sie,zeby tylko swieta przezyc(po swietach maly juz bedzie w 100% donoszony), a jak sie uda, to do nowego roku. Potem mogą mnie juz ciąć, bo watpie,zebym urodzila normalnie przy skaczącym cisnieniu.

reklama
ja sie zdrzemnelam...czekalam az pralka skonczy prac polozylam sie i jakos zasnelam nie wiem kiedy...teraz wstalam i ledwo zyje...nie wiem jakie mam cisnienie ale w glowie mi sie tak kręci, slabo mi, nogi mi sie telepią jak chodze...mam wrazenie ze jak nie bede siedziec to zemdleje, dzwonilam do męża bo chyba sie boje teraz sama siedziec...ale nam sie relaksujace swięta zapowiadaja naprawde...

celinko nie miałam okazji ciebie przywitać więc witam!!! cieszę się że święta spędzisz w domku. na pewno będzie wszystko ok. :tak:

jeśli chodzi o to ciśnienie to lekarz ostatnio już mi przestał wierzyć bo u niego zawsze mam za wysokie, ostatnio pobiłam rekord i miałam 157/90 czy dziewięćdziesiąt parę. kazał mi w domu mierzyć i przynieść mu na kartce. a w domu mam tak właśnie 130/75. więc dobre. tak się u mnie objawia syndrom białego fartucha :-)

ja tez ostatnio cisenieni mialam 130 / 100 i teraz tez sie boje ze jest wysoki e bo bole glowy wrucily i znowu zaczelam puchnac :-(
kurcze troszke sobie odpuscilam dietki wysokobialkowej i juz wszystko wraca

celinko ja w pierwszej ciazy mialm cisnienie 160 / 120 i rodzilam normalnie
stan przedrzucawkowy zatrucia ciazowego
i jak tylko doszlam do 38 tygodnia to juz rano bylam na wywolaniu, ale wszystko odbywalo sie naturalnie :tak: ale to nie polska :rofl2:oni zawsze czekaja ze wszystkim do ostatniej chwili:crazy::crazy::crazy:
obys dale rade do Nowego Roku:tak:

Jak mi lekarz mierzy to zawsze jest w normie:-p. Ale w domu to czasem tak skacze ze musze sie polozyc:dry:.

A dzisiaj cos mnie glowa boli.

Mnie wczoraj na wizycie wyszło ciśnienie 138/82. W domu zmierzyłam jeszcze raz, było niższe, ale nadal powyżej 130. Dzisiaj mam mieć mierzone jeszcze raz. Ciekawe:confused:
Ja dziś czuje się w miarę dobrze, noc przeszła tak sobie, nie mogę się obracać, bo mnie wszystko boli:no:

Miloku to bardzo dziwne, że przy takim ciśnieniu w pierwszej ciąży rodziłaś naturalnie. Ode mnie z pracy, kolegi dziewczyna miała podwyższone ciśnienie i robili jej cesarkę. Więc nie rozumiem. Widocznie tutaj wszystko zależy od szpitala i lekarzy.

reklama
Ale mnie skóra na brzuchu boli! Aż mi sie płakać chce. Czuje jak sie rozłazi i pęka.:wściekła/y:

Zmierzyłam z ciekawości ciśnienie i wyszło 133/90:baffled:

Do góry