reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

aaaa to ja juz wiem
cos takiego jak to?
ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE KOJEC KOŁYSKA FW2-A (496683597) - Aukcje internetowe Allegro
to sie nazywa łóżeczko turystyczne, ja tez zostałam czymś takim obdarowana(używane model sprzed 3 lat wiec pewnie bardzo prymitywny- sie okaże w przyszłym tygodniu), też mi sie to nie uśmiecha, ale biorąc pod uwage, że nie mamy miejsca na nic a tymbzardziej pieniędzy to wezme co dają bez marudzenia...a może chcesz swoje sprzedać? hihii

reklama
U mnie wczoraj totalny spadek formy. Brzuszek się buntował, łykam nospę i dużo odpoczywam. Dzisiaj już lepiej ale łapią mnie takie bóle jak na @ nie są one mocne ale je odczuwam. Brzuszek przy tym się nie spina. Mała buszuje w brzuchu że ho ho. Chyba nie mam czym się martwić?? bo już sama nie wiem co robić

jeśli chodzi o budzenie dziecka na karmienie to wg mnie i tak tez mówili na szkole rodzenia że nie należy budzić małego dziecka. pani Agrawal podała taki przykład, że jak my byśmy się czuli jeśli ktoś by nas obudził w środku nocy i powiedział JEDZ. najczęściej później trudno uspokoić dziecko bo ono nie wie co się dzieje, nie wie czego my od niego chcemy.
pewnie coś w tym jest - jednak ja akurat podałam przykład, w którym dziecko cały czas spało - chyba w takim przypadku należy je obudzić ;-) a poza tym - tak jak pisałam - różni ludzie różne teorie - ważne jest chyba żeby słuchać się jednej osoby, do której ma się zaufanie - takie jest moje zdanie akurat :tak:

Monika - no w sumie dziwne jest to, że mąż sam bez uzgodnienia z Tobą wybiera łóżeczko dla Waszego dzidziusia... też bym się wkurzyła i rozumiem Cię - porozmawiaj z mężem, może teraz tak na świeżo jesteś anty nastawiona, ale może to łóżeczko nie jest takie złe...? ;> a jakby co, to zawsze możesz to zanieść do piwnicy i kupić takie jak Tobie się podoba ;-)

Daga - ja mam podobnie - brzuszek od jakiegoś już czasu mi twardnieje i mam takie bóle miesiączkowe, ale nie jakie strasznie bolesne - lekarz w sumie nic mi nie kazał z tym robić, w sumie to nawet kazał mi leki odstawić (luteinę i magnez) - mała też często się rusza, więc jest chyba ok :-)

Ostatnia edycja:
no pewnie że tak. jeśli dziecko cały czas spało to faktycznie może powinno się je obudzić. nie wiem, mam nadzieje że moja dzidzia będzie się sama budziła na jedzonko :-)

dzwoniliśmy do ginka i mam przyjechać żeby sprawdzić te bóle. Na 14.00 mam wizytę. Już się boję. Oby było wszystko ok i będę mogła być w domu.

Co do budzenia dziecka w nocy na jedzonko to jak noworodek za długo śpi to warto budzić bo szybko może z wagi spaść. U nas tak właśnie było. Oliwia miała żółtaczkę i była bardzo senna i nie budziła się na karmienie. Potem jak była już większa to już sama się budziła albo w ogóle. Po drugie pokarm kobiecy bardzo szybko jest trawione przez maluszka.

Ostatnia edycja:
Daga - ja mam podobnie - brzuszek od jakiegoś już czasu mi twardnieje i mam takie bóle miesiączkowe, ale nie jakie strasznie bolesne - lekarz w sumie nic mi nie kazał z tym robić, w sumie to nawet kazał mi leki odstawić (luteinę i magnez) - mała też często się rusza, więc jest chyba ok :-)

Mi też zaleciła i lekarka i położna, żeby nie brać juz no- spy na twardnienie brzusia.

Mnie szyjka ostatnio dosyc mocno klula po wizycie u ginki. Tak mnie wymacala,ze kroku potem zrobic nie moglam.
Marylion duzo lez-mi to pomaga na te klucia.

reklama
Do góry