reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze rosnące lipcowe brzuszki

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
:) fajne brzucholki dziewczynki:)
nadalka, ja chyba bede miala taki podobny do Ciebie, bo wlasnie mi w tym tygodniu tak sie do gory podniosl. :tak: ale i mnie uciska i sikac mi sie chce co pol h:szok:juz nie moge z tym, najlepiej jakbym caly dzien gdzies kolo kibelka spedzila:-D
justys, ja mam teraz taki jak z nicolka do porodu a nawet wiekszy, bo wtedy mialam kulke tylko na dole.:tak::-Dw ogole boje sie co to bedzie za te 2 m-ce i jak ja to pozniej zrzuce,bo po pierwszej ciazy, jak w dniu porodu wazylam 68 tak pozniej przez caly rok, a nawet przez poltora i i tak nie udalo mi sie wrocic do wagi sprzed, czyli do 57. zatrzymalam sie na 63-65.wiec teraz sie troszke bardziej martwie...:baffled::zawstydzona/y: jak znajde to dodam zdj z dniu porodu z nicola w brzuchu:)tak dla porownania :);-)

reklama
czesc dziewczynki,
Przyszłam sie wypłakac. Dzis bylam na wizycie u zupelnie nowego lekarza. Chcialam sobie u niego zrobic USG. Chodzi o placowke LuxMed gdzie mam wykupiony pakiet przez pracodawce i mam badania usg za darmo. Wiec czemu by nie skorzystac. a że dawno nie mialam usg to sie zapisalam. No niewazne. Wazne ze od razu na dzien dobry dostalam ochrzan, ze za duzo przytylam! nienawidze tej wagi!!!!! nienawidze! czy cale zycie musza mi wszyscy ją wypominac? cale zycie musi mi przeszkadzac????? chyba tak... mam mega dola. dzis rano wskazala 89 kg :-(
aha a od poczatku ciazy przytylam 13 kg. jeszcze duzo przede mna, bo to dopiero 28 tydzien. :-(
waga dzidziusia 1073, wiec w normie.

nie strasz 21kasia21 nie strasz, bo ja juz mam z 14 kilo do zrzucania (a bedzie tego wiecej na pewno...)

przepraszam, nie chcialam nikogo wystraszyc.:zawstydzona/y:az mi glupio teraz... ale wiecie, kazdy organizm reaguje inaczej. u mnie to bylo akurat tak, ale tez moze dlatego, ze praktycznie po 6 tyg od porodu zaczelam brac tabletki antykonc. i moze one mi tak podzialaly. znam dziewczyny, po ktorych praktycznie miesiac po porodzie nie bylo widac nic, ze w ogole w ciazy byly, tak, ze glowki do góry :-)
i znalazlam te zdj stare, z nicola w brzuchu:) wstawiam: w mieszkaniu (11).jpgw mieszkaniu (12).jpgw mieszkaniu (13).jpg :) i to sa moje jedyne zdjecia z brzuchem w pierwszej ciazy, ktore mama mi zrobila przed porodem-w nocy nicola była juz z namimalutka nicola 012.jpg :)
marcela, nie przejmuj sie w ogole takim gadaniem. kazdy organizm jest inny a 13kg to wcale nie jest duzo! :)

Ostatnia edycja:
Marcela co za patafian z tego lekarza:wściekła/y: Miał Cię zbadać, a nie wygłaszać swoje mądrości rodem nie wiem skąd:wściekła/y: Wagą będziemy się martwiły po porodzie, bo w tej chwili to najważniejsze żeby się zdrowo odżywiać tak by maluchom nic nie brakowało, a masa ciała nie do końca od nas zależy. Trzymaj się dzielnie i nie załamuj :-)

21kasia21, ja zartowalam tylko :-). Damy rade!!!! ;-)

A swoja droga to chudzinek z Ciebie niesamowity!!!!

Dziewczyny, super brzuszki :happy2:

Marcela_a
co za lekarz :wściekła/y: Ja w tej chwili mam ponad 89kg i nikt mi nic nie powiedział nawet :-D od poczatku ciąży przytyłam 11 kg

piękne brzuszki :-)
marcela nie przejmuj się, ja tez mam tyle co ty na wadze i tez sa dni z dołem w roli głównej a potem tak sobie myśle że kurcze ciąża to czas szczególny i nie warto sie przejmowac!!!!!!!!! będziemy sie martwic po porodzie!!!!!!!! zabierzemy sie za siebie i zrzucimy raz dwa!!!!!!!!!uszy do góry!!!!!!!!! a ten lekarz to jakis wał!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Ale mnie denerwują lekarze którzy pieprzą takie glupoty...wiadomo że w ciąży różnie się tyje jedna mniej druga więcej ale do jasnej ciasnej to nie powinien być powód do opierdzielania pacjentki. Co innego jeżeli lekarz by widzial że się ktos głodzi zeby za dużo nie przytyć to ok niech się złosci bo to dla dobra dzidziusia, ale nie w przypadku kiedy się ma parę kg więcej :wściekła/y:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry